@dcdock, si in opinia mea unele intrebari sunt discutabile. As fi curioasa cum le-ar motiva domnii din comisie. Oricum subiectul 5 a fost destul de dificil:(.Sper sa fie bine in cele din urma, cu toate ca la penal am un punctaj slab.
Stiu ca nu apare in cod chestia cu dosarul:), dar asta nu pentru ca s-a schimbat ceva prin legea micii reforme...eu am citit chestia asta in tratat ca sa inteleg mai bine ce si cum se intampla....e normal sa se intocmeasca un dosar, pentru ca orice cerere se primeste la instanta se inregistreaza, si tot ce este in legatura cu pricina respectiva se pastreaza in dosarul de executare respectiv...cel putin eu asa am inteles:d...dar daca tu ai inteles altfel, nu trebuie sa te panichezi...mergi pe ce ai inteles tu, este cel mai bine;). Spor la treaba!
La executarea silita eu cred ca avem pana la 379 indice 1. Despre incuviintarea executarii silite se vorbeste in art. 373 indice 1. Cererea de executare depusa la executorul judecatoresc competent trebuie sa fie incuviintata de instanta de la judecatoria in circumscriptia careia se va face executarea. Instanta incuviinteaza exec. silita printr-o incheiere, apoi trebuie sa alcatuiasca un dosar....ma rog...mai multe detalii le gasesti la art 373 indice 1.:)...Spor la invatat!:)
Eu am avut exact aceeasi problema cu certificarea copiilor, insa am trimis prin curier si prin fax. Am si sunat sa ma asigur daca este ok, insa mi s-a spus ca in principiu nu ar trebui sa fie probleme. Acum nu putem decat sa asteptam listele:)Mi s-a spus ca de ce nu am citit regulamentul insa in regulament scrie ca persoana desemnata de presedintele tribunalului trebuie sa faca certificarea copiilor. Cand l-am intrebat pe domnul respectiv mi-a zis ca nu trebuie ca sunt copii simple, si uite asa acum stam noi in stres si emotii pentru unii care nu isi fac bine treaba. Sper sa fie totul ok! Spor la invatat!:)
Buna, eu sunt din Brasov:).Si cu siguranta mai sunt candidati la SNG din Brasov. Din cate stiu s-au inscris cativa si de la noi:D, dar poate nu au descoperit forumul sau poate nu au timp:). In fine, sper sa ne cunoastem si pana atunci spor la invatat!!:)
Nu, eu inteleg ca plangerea imp masurilor luate de procuror se rezolva de procurorul ierarhic superior care poate fi: prim-proc parchetului sau dupa caz de proc gen al parchetului de pe langa Curtea de Apel sau de proc sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte, apoi daca nu e sol sau pt motivele care le-am mai zis deja se adreseaza direct instantei. Sper ca am reusit sa te lamuresc.Nu stiu daca am exprimat prea bine ideea.:)
Organul judiciar competent sa solutioneze plangerea impotriva rezolutiei sau ordonantei prim-procurorului, prin care s-a infirmat rezol sau ord proc de netrim in judecata si s-a dat aceeasi sau alta sol de netrim in judecata, pt alte motive sau pt unele din motivele invocate de petent, este procurorul ierarhic superior. Numai in sit in care, la randul sau, procurorul ierarhic superior a respins plangerea si a mentinut sol prim -procurorului sau nu a sol plangerea, in termenul legal, prev de art 277, pers vatamata precum si alte pers ale caror interese legitime au fost afectate, se pot adresa cu plangere instantei de judecata.