avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Activitate bloc1

Activitate bloc1

Răspuns la discuția Problema constructie casa
Mulțumesc pentru răspunsuri! Voi depune sesizarea cât mai repede - este obligatoriu să introduc o acțiune în instanță dacă proprietarul refuză orice discuție și înțelegere amiabilă?

Îmi puteți confirma vă rog dacă în mod normal nu este permisă o astfel de construcție care să obtureze vederea apartamentelor?
Buna ziua,

As dori va rog frumos un sfat legat de o problema. Eu locuiesc la etajul 3 intr-un bloc cu 4 etaje, iar pana nu demult langa blocul nostru era o casa in regim P + acoperis. De vreo cateva saptamani insa ea a fost demolata si noul proprietar al acelui teren a inceput sa construiasca o casa Sp+P+E+M. Initial, pe tabla de constructie era trecut P+E+M, acum am vazut ca s-a schimbat.

Problema vine de la faptul ca, fara a discuta cu nimeni dintre noi, acel proprietar a ridicat un zid (parte din constructie) care face ca intreaga lumina primita la etajele 1, 2 si 3 sa fie obturata de catre zidul ridicat. Bineinteles, si eu si vecinii de jos de la etajele 1 si 2 suntem suparati de acest lucru si am dori sa stim ce putem face si mai ales, daca este legala constructia.

Stiu despre art. 612 din Codul Civil si am incercat sa gasesc mai multe informatii, dar nu am avut foarte mult succes.

V-as ruga sa imi spuneti daca putem face ceva. Nu dorim sa ramanem fara lumina in casa, mai ales ca este vorba despre bucatarie, unde avem 2 geamuri fiecare dintre noi, ambele obturate de acest zid.

Va multumesc anticipat!

P.S.: Am facut o sesizare si la organele de politie locala responsabile cu verificarea constructiilor si astept un raspuns, dar v-as fi recunoscator pentru orice sfat suplimentar primit.