Multumesc pentru raspunsuri.
Nu este cazul sa amintim de 'capra vecinului', ci lege fiind, nu inteleg de ce se aplica preferential. Dar cum aici traim in Romania, nimic nu este de mirare.
Revenind la subiect - exista un numar de rate minim/maxim pentru aceasta reesalonare, sau tine strict de decizia pe care o ia administratorul?
Mai exact daca furnizorul de utilitati a reesalonat datoria pe 12 luni, eu as putea sa cer de bun simt o reesalonare pe 4-5 luni?
Buna ziua,
Situatia noastra este urmatoarea: din varii motive nu am achitat la timp intretinerea (nu din rea intentie ci pur si simplu este o perioada 'rea'). Suma este in jur de 3000 ron.
Problema apare in momentul in care am primit notificare de plata 'in 5 zile de la primirea prezentei', in conditiile in care blocul are accept de reesalonare a datoriilor pe 12 luni.
Notificarea este semnata de un domn avocat care constat (constat - pentru ca in Notificare nu si-a trecut decat un telefon fix si o adresa de e-mail) ca are Cabinetul chiar in acelasi bloc si contraparafata de un Birou de Executare.
Acest lucru nu ar fi asa suparator, cum este faptul ca am constatat:
1. nu au primit toti restantierii notificare (restantieri care au cu 1000 ron peste ce am eu);
2. sunt aratata cu degetul si discutata de catre domnul administrator catre locatarii din bloc;
3. problemele curente ale blocului nu sunt provocate in special de mine sau de cei care intampina aceleasi probleme, pentru ca in mare este un bloc cu oameni buni platnici fata de multe alte blocuri si cazuri pe care le cunosc, ci de un apartament care are 30.000 ron restanta si cu care chipurile se judeca de mai mult de 7 ani de zile si nu se ajunge la nici un rezultat.
Ca sa se cunoasca toate datele problemei - am achitat in cele 5 zile o suma decenta, cat am putut face rost, dar diferenta nu am cum sa o rezolv atat de rapid.
Un sfat referitor la aceasta problema mi-ar fi mai mult decat binevenit.
Multumesc din suflet.