avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Activitate acsargu

Activitate acsargu

Bună! Ma poate ajuta cineva cu o informație: ce cod Caen trebuie sa pun pentru a putea face brățări bisericești? Eu ma gândisem la 3213 dar in descriere se vb doar de brățări confecționate din metale…
Multumesc frumos! Asta le-am explicat si eu. Nu mi se pare normal sa platesc eu contr la stat pt un venit pe care l-am returnat. Dupa cate am inteles asa au procedat in toate cazurile anterioare. Salariatul a restituit la firma mai mult decat a luat pe concediu.
Ok dar ce se intampla cu contributia angaj platita in plus? Trebuie sa o recupere ze la mine? Nu de la stat?
Practic imi impoziteaza si imi opreste contrb. pt un venit care nu se acorda (pt ca eu am restituit banii pe care i-am primit). Nu e firesc cand recuperezi niste bani sa-i recuperezi de la cine i-ai dat?!? Atata timp cat mie mi-ai dat un venit net si dif ai dat-o la stat nu tot de acolo ar fi firesc sa o primesti? Sau am luat bani cu dobanda?!? Oricum va multumsc frumos pt raspunsul prompt!
Daca analizam este vorba de o suma de bani impozitata (imp si alte retineri - somaj, sanatate etc) pe care eu o restitui. Deci statul imi ia impozit pe niste bani pe care eu i-am dat inapoi, nu-i mai detin. Sunt de acord ca societatea nu este obligata sa suporte aceste cheltuieli dar dc tre sa le suport eu atata timp cat eu banii aceia ii dau inapoi. Eu vad ca solutie o decl rectificativa din partea firmei pentru ca eu nu am cum sa recuperez acea suma de bani de la stat. Pana la urma s-au efectuat niste plati catre stat pentru o suma de bani care a fost restituita.
Buna ziua!
Am nevoie de ajutor in legatura cu urmatoarea problema: in luna febr mi-am luat 22 zile concediu odihna pe care am primit aprox 2000 lei (indemn + prima CO). Pe data de 20 iulie mi-a depus demisia. Firma la care lucrez m-a pus sa restitui aprox 1650 lei. Este corect sa ma puna sa returnez si contributiile pe care firma le-a platit statului? Sunt de acord ca trebuie sa le restitui banii pe jum de concediu dar nu inteleg dc tre sa platesc si contrib unitatii la stat(somaj, sanatate etc). Daca puteti sa ma ajutati cu niste informatii exacte sa pot face demersuri in privinta asta.
Va multumesc!