Angajatorul a procedat la constatarea încetării automate a raportului de muncă odată ce am ajuns la vârsta standard de pensionare și îndeplinit stagiul de cotizare desi am solicitat cu 60 de zile calendaristice anterior condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare prelungirea raporturilor de munca
Precizez ca am fost functionar public –consilier superior in cadrul unui centru judetean APIA.Varsta standard de pensionare a fost 60 ani si 9 luni.
Respingerea cererii in vederea prelungirii raportului de munca de angajator a fost lipsa buget.
Am depus dosarul de pensie si am dat in judecata angajatorul pentru anularea deciziei privind incetarea raportului de munca si reincadrarea in functia avuta si in cadrul centrului local unde am figurat ca angajata.Termenul stabilit de instanta a fost 11.04.2019 si prelugit pana la data de 10.05.2019 deoarece consilierul juridic al angajatorului a venit cu precizarea ca centrul local si postul unde am figurat ca angajat a fost desfiintat.
Paradoxul este ca am avut o colega in aceasi situatie cu a mea si instanta a constatat nulitatea deciziei de incetare a raportului de munca si reincadrarea pe acelasi post si cadrul aceluiasi centru local(termenul procesului a fost pe 27.03.2019)
Intrebarea mea este:
- cum ar trebui sa procedez mai departe ce documente sau proceduri legale sa solicit
- care este procedura legala de desfiintare a unor posturi publice din cadrul centrelor
judetene care sunt subordonate APIA central cine ar trebuie sa aprobe desfiintarea sau reorganizarea ce documente ar trebuie sa prezinte institutia pentru a demonstra ca intradevar centrul local a fost desfiintat.
SRL poate angaja muncitori constructori din Moldova
Ce documente trebuie pentru angajare in România
Dosarul de personal ce documente trebuie sa contina