De comun acord împreună cu mama și frații mei, am stabilit să vindem terenul arabil pe care mama noastră îl are în posesie și fiecare să primească câte o parte din bani. Noi dorim să facem succesiunea după tatăl lor, decedat în anul 1968. Precizez că tatăl lor NU este și tatăl meu, deși purtăm același nume de familie. Unul dintre frații mei va avea cotă indiviză din locuință, urmând să ne gospodărim împreună, un altul și-a construit locuință lipită de locuința mamei noastre, urmând să primească acte pe partea construită de el, iar un al treilea cel mai mare) a fost de acord verbal să renunțe la partea lui în favoarea mea și a celui care rămâne cu mine în locuință în schimbul unei sume de bani provenite din vânzarea terenului. Fratele meu cel mai mare vrea ca banii să-i parvină cât mai urgent, dar notarul la care vrem să mergem a intrat în concediu. Există posibilitatea să-i pot da banii și să am garanția că el este obligat ulterior să se prezinte la succesiune și să semneze că renunță în favoarea mea și a fratelui care rămâne cu mine în casă? Dacă facem o chitanță de mână cu martori, este ea valabilă în acest sens? Sau ce alte posibilități ar mai putea fi ca el să primească banii înainte de succesiune și să se prezinte obligatoriu la succesiune și să semneze pentru noi doi? Vă mulțumesc!