avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate maron

Activitate maron

Răspuns la discuția Iesire din indiviziune
....si care ar fi metoda sau solutia prin care se poate imparti aceasta propietate in doua parti egale daca intelegerea amiabila cade.
Răspuns la discuția Iesire din indiviziune
problema este ca Y vrea jumatate din acel imobil....iar X in cazul in care instanta il obliga sa plateasca lui Y o suita acesta nu ar avea deoarece este pensionar
Salutare
Este primul meu post pe acest forum intr-o problema destul de delicata sa spun asa.
Am citit posturile cu iesirea din indiviziune dar inca am ceva neclaritati.Am sa folosesc termenii de X si Y pentru aceasta problema
Deci sa explic putin datele problemei si daca sunt neclariati revin cu detalii.
X si Y detin o propietate…. imobil (casa)si terenul afferent acesteia.Imobilul cu tot cu teren are undeva la 500mp iar numai imobilul singur are 110 mp.Mai sunt si cateva dependinte cum ar fi magazie,beci etc.
X si Y sunt propietari pe acest imobil si teren dar….X este propietar cu titlu drept de mostenire si dobandeste ½ cota din imobil iar Y este propietar cu titlu drept de intretinere si dobandeste 12 cota din imobil.Nu stiu daca titlurile de propietate conteaza foarte mult cert este ca fiecare dobandeste ½ cota din propietate.
Acum in actele de propietate ale propietatii nu se specifica absolut nimic unde revine fiecaruia partea de drept.X locuieste in acel imobil iar Y nu locuieste acolo.
Imobilul este partial(jumatate) locuibil.In cealalta jumatate nu se poate locui.X daca locuieste acolo si-a cam intrat in drepturi si sustine ca jumatatea de casa in care locuieste este a lui.
Acum Y vrea sa faca iesirea din indiviziune ca imobilul sa se imparta corect in jumatate.
Intrebarile mele care ar fi:
Care ar fi pasii care ar trebui parcursi in acest process de iesire din indiviziune
Ce sanse are Y in tot acest process…..adica poate sa il scoata pe X din acea jumatate si sa se imparta totul corect?Intre X si Y nu exsista nici un fel de act in care Y sa ii dea dreptul lui X sa locuiasca in acea parte de imobil….
Iese din discutie intelegerea pe cale amiabila deoarece Y a incercat sa discute cu X si nu se poate ajunge la nici un acord de ambele parti

Multumesc anticipat pentru raspunsuri