problema este ca Y vrea jumatate din acel imobil....iar X in cazul in care instanta il obliga sa plateasca lui Y o suita acesta nu ar avea deoarece este pensionar
Salutare
Este primul meu post pe acest forum intr-o problema destul de delicata sa spun asa.
Am citit posturile cu iesirea din indiviziune dar inca am ceva neclaritati.Am sa folosesc termenii de X si Y pentru aceasta problema
Deci sa explic putin datele problemei si daca sunt neclariati revin cu detalii.
X si Y detin o propietate…. imobil (casa)si terenul afferent acesteia.Imobilul cu tot cu teren are undeva la 500mp iar numai imobilul singur are 110 mp.Mai sunt si cateva dependinte cum ar fi magazie,beci etc.
X si Y sunt propietari pe acest imobil si teren dar….X este propietar cu titlu drept de mostenire si dobandeste ½ cota din imobil iar Y este propietar cu titlu drept de intretinere si dobandeste 12 cota din imobil.Nu stiu daca titlurile de propietate conteaza foarte mult cert este ca fiecare dobandeste ½ cota din propietate.
Acum in actele de propietate ale propietatii nu se specifica absolut nimic unde revine fiecaruia partea de drept.X locuieste in acel imobil iar Y nu locuieste acolo.
Imobilul este partial(jumatate) locuibil.In cealalta jumatate nu se poate locui.X daca locuieste acolo si-a cam intrat in drepturi si sustine ca jumatatea de casa in care locuieste este a lui.
Acum Y vrea sa faca iesirea din indiviziune ca imobilul sa se imparta corect in jumatate.
Intrebarile mele care ar fi:
Care ar fi pasii care ar trebui parcursi in acest process de iesire din indiviziune
Ce sanse are Y in tot acest process…..adica poate sa il scoata pe X din acea jumatate si sa se imparta totul corect?Intre X si Y nu exsista nici un fel de act in care Y sa ii dea dreptul lui X sa locuiasca in acea parte de imobil….
Iese din discutie intelegerea pe cale amiabila deoarece Y a incercat sa discute cu X si nu se poate ajunge la nici un acord de ambele parti