avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Activitate SCN

Activitate SCN

Răspuns la discuția drept de propietate
nu s.a depus nicio cerere la prefectura...nu s.a pus problema intabularii pana acum. zic asta pt ca la noi nimeni nu e interesat de intabulare...doar cand vine vorba de construit pe teren...terenurile se vand fara cf.... in cartea funciara apare statul roman intabulat....singuru fapt care s.a modificat este ca in 1975 s.a trecut de la o administratie la alta( asta am vazut in copia dupa carte, si am cerut copie dupa documentele in baza carora s.a intabulat ) ...pt simplu fapt ca apartine de acest oras si este in zona construibila a acestui oras...este tot ce am putut sa scot de la ocpi, niste copii dupa acele cereri. multumesc pt raspunsuri
buna ziua. am o intrebare...daca ma poate ajuta cineva...unchiul meu a cumparat un teren pe care se afla construit o fundatie anul trecut, de la o persoana in baza unui contract de vanzare cumparare care la randul ei l,a cumparat de la altcineva in baza unui antecontract de vanz._cump. "propietarul" a mostenit acest teren de la parinti..parintii de la parintii lor...si tot asa. unchiul meu vrea sa intabuleze acest teren..s.a efectuat o expertiza extrajudiciara, numai ca spre surprinderea noastra pe acest teren s.a intabulat statul roman in 1970 in baza unei cereri catre consiliul popular al orasului nostru de la un oras vecin. terenul nu a facut parte din CAP sau composesorat. ce as putea sa fac? sunt licentiat in drept si as vrea sa ajut la rezolvarea acestei situatii. din cate stiu eu de la stat nu se poate uzucapa.....am incercat pe cale administrativa,,,dar fara succes..in speranta ca voi primi niste lamuriri va multumesc anticipat. contractele de vanz_cump sunt extratabulare...s-au facut in baza unei adeverinte eliberata de primaria orasului..precum ca "propietrul" e inregistrat la registrul agricol cu acest teren