avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Activitate AbenorInterim

Activitate AbenorInterim

Buna ziua,

Are dreptul angajatorul sa te puna sa cumperi alta masina, in loc de reparatie in cazul in care am facut un accident in afara progr de munca. De fapt veneam de la munca intr o sambata, foarte obosit din pricina celor 14 ore de munca zilnica, am atipit si am intrat intr un sant cu 20-30 la ora(eram in viteza a doua). Nu m au lasat sa fac si eu constatare la un servis ales de mine, CASCO a refuzat despagubirea deoarece am anuntat prea tarziu accidentul (asta pt ca eu nu stiam ca are casco) si nu s a declarat o coleziune anterioara( a fost declarata la al doilea accident, acum, dar tot constata ca ceva nu este in regula), au gasit motiv sa refuze asta le e meseria,nu i condamn dar totusi angajatorul imi cere masina de 4000 euro cand reparatiile la un servis de " LUX", ales de ei sunt maxim 2000. Imi opreste din salar 1000 lei lunar, nu sunt consemnati, inregistrati nimic deoarece am pe cartea de munca 1050 RON eu iau 2100RON pana le aduc alta masina....nu pot demonstra ca veneam de la munca deoarece in contract am luni-vineri 8 ore nicidecum 14 ore luni-sambata inclusiv. ce sa fac? nu am nici un drept in acest caz? sa aleg reparatii? sa fac constatare de pret la un servis ales de mine? sa i invinuiesc ca nu m au anuntat de casco decat la o luna dupa al 2 lea accident? bineinteles ca in procesul vb de pred-primire au bifat in casuta casco imediat, ca si cum m au instiintat dar cand am semnat eu aveam bifat doar ARDAF asig obligatorie...asta o aveam in masina, cea obligatorie...nu au fost victime...aveam 30 la ora in momentul impactului, nu sunt avarii extraordinare....sunt imposibili, au nesimtire pana peste cap nu stiu cum sa ajung la un acord comun!! Am vreun drept sa contest cumpararea unei noi masini?
Va multumesc pt informatii!