avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Activitate B_Carmen

Activitate B_Carmen

Nu se transmite doar contractul, se transmite fisierul cu toate contractele in starea in care sunt ele la data respectiva. Se pastreaza fiecare transmitere separat. Deci nu are cum sa se inregistreze/transmita de doua ori, cum se intampla in versiunea anterioara lui 1 august. Referitor la data, asa cum am spus, aceasta am ales-o mereu din calendarul lor, nu am introdus-o manual apare ca zi/luna/an. Tocmai pt ca aceste erori pot aparea oricand am spus ca e 'de criza' solutia dar trebuie anuntata firma de soft.
mihabucur76 a scris:

Carmen, sa-mi spui si mie te rog daca ai reusit pana la urma sa rezolvi prin corectarea datei din calculator si cum anume ai modificat.
Multumesc.

Am rezolvat-o, dar nu stiu cat de mult ajuta pentru viitor. Am intrat din nou pe contractul buclucas si i-am dat o 'corectie' dar nu am modificat nimic in el. am trecut data consemnarii aceeasi care era inainte si am retransmis revisalul. A mers acum. E o solutie 'de criza' si le voi scrie celor de la teamnet.
Florin Cioca a scris:

nu e 12 iunie ci 12 decembrie, insa formatul datei calendaristice e LL/ZZ/AAAA.
Modificati din setarile calculatorului modul de afisare al datei, in Control panel. De aici apar erorile.

Tocmai asta spuneam, contractul era deja inregistrat in revisal si a fost acceptat atunci cand l-am transmis prima data. Daca era o problema de setare ar fi aparut la toate contractele, sau cel mai probabil ar fi fost sa apara la CIM-ul nou inregistrat. Dar acesta a fost luat in regula. In plus, nu am scris data, am preluat-o din calendarul programului.
Si eu m-am confruntat cu aceeasi problema aseara, cand am vrut sa transmit revisalul. Aveam un CIM nou si era prima data cand transmiteam fisierul in versiunea noua.
Culmea e ca eroarea la mine nu a aparut la CIM-ul nou ci la unul anterior, deja cuprins in fisierul mai vechi transmis la ITM. Cred ca este o eroare de program, deoarece data consemnarii era 6 decembrie 2011 iar in lista de erori mi se spunea ca este 12/06/2011 - adica 12 iunie. Nu stiu din ce cauza s-a 'citit' pe dos acea data de catre programul de validare. Mai ales ca intotdeauna am ales datele din calendarul care se deschidea automat, nu am introdus manual tocmai din dorinta de a evita confuziile datorate formatului.
Dar n m-am referit la situatia aceasta, cand sporul se acorda dupa aparitia actului normativ. Ma refeream strict la situatia in care sporurile sunt deja acordate, au fost inregistrate in revisal coform HG 500, iar acum trebuie sa le modificam conform HG 1105.
HG 500 spune referitor la termene ca "Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a ....sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora" - ori noi am luat cunostinta de HG 1105 cand a aparut ea in M.Of. - e adevarat ca nu am avut aplicatia la data aia...
Eu intentionez sa trec ca data la 'produce efecte' data intrarii in vigoare a HG 1105/2011 - pt ca introducem aceste sporuri in procent conform HG.
Si eu am primit mesajul respectiv, cred ca se genereaza automat la orice transmisie a revisal-ului vechi. (eu aveam o incetare de cim...). Problema este ca am f. multi salariati si nu am cum sa actualizez imediat toata baza de date, iar modificari care trebuie transmise apar frecvent.
Din cate am inteles eu cand am citit ghidul, de fiecare data se va transmite tot registrul. Nu se mai transmit date partiale.
Eu am alta problema.... cum inregistrez un spor acordat de societate care nu se regaseste intre cele predefinite in Revisal?