Sunt proaspăt absolvent de master şi am inţeles că de ceva timp masteratul este socotit aproape ca şi doctoratul la salariu, se mai dă un 18-20% in plus. ªtie cineva să imi spună in baza cărei legi este dispus acest ordin sau pe unde aş putea sa gasesc textul acestei legi?
P.S.: De la 1 sept incep jobul şi vreau să merg la sigur cu ceea ce doar am auzit, pentru că sunt sigur că "angajatorul"( care este o instituţie de stat ,de fapt) va comenta acest aspect in sens negativ.. şi să îi arăt legea... mulţumesc!
Buna ziua! Sunt administratorul unei agentii de publicitate( prestari servicii). Societatea e infiintata de curand si nu prea am avut activitate (..ca la inceput ) , decat am facut o promotie de 2 zile unei firme . Promotia a constat in impartirea de fluturasi pe o perioada de 2 zile a cate 4 ore pe zi; aceasta impartire de fluturasi am facut-o eu impreuna cu alte 5 promotere pe care le-am platit cu cate 30RON / zi de promoter. Intrebarea mea este cum sa fac si daca trebuie sa le fac contract de munca pentru aceste 2 zile pentru care au lucrat?Sau daca voi mai avea vreo promotie de 1-2 sau 3 zile in care vor lucra 4-5 persoane, ce fac ? Le fac carte de munca de munca?Cum sa fac sa fie legal totul? Nu voi lucra mereu cu aceleasi persoane si de obicei "treaba" dureaza putin( 2-3 zile).
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in care sa imi ziceti cum sa fac ca totul sa fie corect si legal din punctul de vedere al platii.