Sunt convins ca nu sunteti un incepator in materie de biti si bitisori, insa sunt destule minti luminate, chiar si in cadrul politiei/DIICOT/etc., care vor reusi sa decripteze daca se vrea cu adevarat.
4.S-o fi inventand criptarea, insa daca se salta HDD-ul prin mandat, tare as vrea sa vad pe acela care nu pune la dispozitie si cheia, as vrea sa-i aud argumentele refuzului, sa nu credeti ca v-a tine .."nu imi amintesc".
Nu va opreste nimeni sa denuntati, ba chiar se incurajeaza combaterea pirateriei, iar probleme vor avea toti cei care detin ilegal softuri,
Si eu cred la fel in privinta procentajului celor care detin licente, dar faptul ca nu ai bani sa le cumperi...nu este justificare pentru faptul ca le detii.Nu este obligatoriu sa iti umplii computerul de programe sofisticate, dar personal consider ca daca ai avut 15 mil. sau mai mult, pentru a cumpara un calculator...ai si cateva milioane in plus pt o licenta de windows...sa se vada macar buna intentie.Nu ai bani...treci pe Linux...care e gratis...alternative sunt...dar oare nu este mai comod sa le iei gata pregatite de la rude, prieteni, internet?
art. 139 cu 9 din legea 8/1996 care spune cam asa:
Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 4 ani sau cu amenda reproducerea neautorizata pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator in oricare dintre urmatoarele modalitati: instalare, stocare, rulare sau executare, afisare ori transmitere in retea interna.
Pe intelesul tuturor.....Windows Vista de la tine din calculator(e doar un exemplu) l-ai instalat, il ai stocat, ruleaza la fiecare deschidere a computerului.
Nu am sustinut ca ai fi facut bani cu softuri piratate, am dat doar un caz pe care il stiu eu, dar sunt convins ca exista mai multe cazuri, ce-i drept sunt vizate mai mult firmele, dar si persoanele fizice trebuie sa fie cu bagare de seama si sa constientizeze ca este ilegal ceea ce ei au in calculator fara sa aiba o licenta.
Este gresita conceptia ca vezi doamne ...daca doar l-am instalat sa-l folosesc pentru placerea mea personala, fara sa am profit sau sa-l dau si la altii...sunt "protejat". Tocmai de aceea avem o lege, ea pune la adapost acei programatori care au muncit sa creeze programele pe care noi toti le folosim sau jocuri si altele pe care multi romani si nu numai le pirateaza. Este un furt intelectual daca vrei.
Iar daca nu ma crezi pe mine personal, da un telefon la Microsoft spre exemplu, vezi ce-ti vor spune, ori la BSA , care activeaza si in Romania, sau citeste putin EULA fiecarui soft avut in calculatorul tau.
Iti doresc numai bine si sper sa primesti doar o amenda , dar eu in posturile mele din acest topic sa-ti arat realitatea, tu acum ia ce vrei de aici sau ce te intereseaza.
Domnule, pentru uz "casnic" sau nu, tot piratare se numeste, sunt N cazuri in care Microsoft a fost sesizat cu privire la utilizarea de Windows fara licenta si s-au aplicat amenzi care au ajus pana la 10.000 RON. Datoria fiecaruia este sa-si cumpere licenta pentru orice soft care il detine in calculator, cu exceptia evident a celor free. Daca nu detineti asa ceva...este greseala dvs. si nu va culcati pe o ureche ca erau doar pt. uzul propriu si ca nu le-ati distribuit.Atentie si la programele antivirus, daca sunt piratate...mare problema.Ca un sfat...indepartati tot ce este fara licenta si inlocuiti cu programe free sau chiar cu cele care permit 30 de zile de proba inainte sa cumparati licenta.
Da, urata situatie, presupun ca e vorba de o adresa de email destul de importanta daca s-a implicat DIICOT.
Daca va stiti vinovat si credeti ca in calculatorul dvs se gasesc probe de vinovatie, ar fi cel mai bine sa incercati sa va impacati cu cel "pagubit".
Eu nu as sta linistit nici in legatura cu programele piratate pe care le detineti, chiar daca nu le-ati comercializat si simpla detinere a lor tot infractiune este, va dau un ex. concret.....detinerea de windows fara licenta...sunt niste amenzi destul de usturatoare.
Daca e vb de DIICOT, parca nu-mi vine a crede ca e vb doar de o simpla violare a secretului corespondentei :( . Poate ar fi bine sa vb cu un avocat