avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters220185

Activitate ContSters220185

Răspuns la discuția Admitere INM 2012
Phosphoros a scris:

Si totusi, voi din ce carti invatati la Penal si la Procedura penala? Din punctul meu de vedere, Mitrache e mult prea expeditiv la partea generala, iar Neagu nu e actualizat cu prevederile L 202. Folositi la ambele materii cartile lui Udroiu? In ce masura ar putea acestea fi suficiente?

Eu folosesc urmatoarele materiale:
penal generala-Lavinia Lefterache,Costica Bulai;
penal speciala-Tudorel Toader
procedura penala-mapa lui Neagu ,Anastasiu Crisu
Udroiu-sinteze si grile
Poate nu sunt cele mai recomandate,insa eu le am din faculta si m-am obisnuit cu stilul...
Spor!
La intrebarea "pentru admitere 2012,dat fiind faptul ca NCC contine dispozitii de dr.fam.si dr.com,trebuie invatate si acestea?",jud.Cristi Danilet a raspuns :"evident"!......asta am citit pe un forum.
E posibil,totusi, ca Danilet sa fie la fel de confuz ca si noi,deoarece a mai spus sa invatam dupa noile coduri (toate),chiar daca nimeni nu stie daca vor intra sau nu in vigoare.
Cat despre schimbarea modalitatii de examinare(lb.straina,eseu...)....iarasi...toate sunt in stadiul discutiilor...
Buna dimineata!Stiti cumva cand se va afisa pe site-ul INM tematica si bibliografia pentru admitere 2012?Avand in vedere ca NCC incorporeaza si dr.familiei si comercial,la aceste ultime discipline dupa ce autori mergem?!Multumesc....si :coffee:
Răspuns la discuția Admitere INM august 2011
Sunt in aceeasi situatie...La mine functioneaza mai bine daca citesc foarte atent,cu multa rabdare si intre timp ma uit peste spete,astfel incat am contact cu aplicarea practica.Oricum......mi se pare incomparabil mai greu de asimilat decat penalul!!Astept cu nerabdare sfaturile colegilor cu mai multa experienta!!!

RE:ccristi33
Vrei sa spui ca la INM nu se mai cer cunostinte juridice temeinice?!Sau in ce sens notele de la admitere n-au relevanta?Activitatea nu se bazeaza pe cunoasterea dreptului?...Nu inteleg ce ai vrut sa spui...ce anume se cere odata intrat la INM?
Da....am spus-o putin ironic asta cu 60 de zile....dar chair si asa.....martie-aprile mi se pare foarte,foarte tarziu!!!Parerea mea e ca ar trebui anuntate astfel de schimbari cu cel putin 1 an inainte si date informatii CLARE.Sa presupunem ca se anunta pe 1 martie introducerea probei de lb.straina,scris,limbaj juridic sau chiar daca nu termeni juridici...gramatica...In aceasta situatie ,nu stiu cum o persoana care nu a studiat acea lb.straina de cativa ani,nu a vorbit sau are cunostinte minimale mai poate invata la nivel mediu in cateva luni,avand in vedere si materia stufoasa de drept.
Oricum ma astept la schimbari ,dat fiind ca fac parte din generatia tuturor schimbarilor de la examenul de capacitate,la bac...de la admitere la licenta...si uite-asa.....incepi cu un plan si termini total diferit....:foottap:
Cred ca cel mai important lucru este sa intelegem foarte bine materia,pe urma va fi usor de adaptat la Noile Coduri,care nu schimba drastic institutiile de drept...cel putin asa am inteles referitor la Noul C.civ.
Ce ma deranjeaza pe mine mai mult decat incertitudinea intrarii in vigoare a codurilor e schimbarea sau nu a modalitatii de examinare.Sper doar ca nu vor anunta cu 60 de zile inainte de concurs ca introduc si proba de lb.straina,redactare eseu si mai stiu eu ce......:confused:
Eu nu incep cu noile coduri deoarece numai codul civil intra sigur in vigoare si e posibil ca celelalte sa nu intre pana in august......Eu intai parcurg materia din cursuri/tratate din autorii care s-au tot spus pe forumuri si abia cand inteleg bine institutiile citesc si codurile(in vigoare).Probabil nu e cea mai buna metoda de invatare......Stiti cumva daca a aparut ceva la civil dupa Noul Cod? Cat despre Udroiu.....chiar e cel mai bun?!Intreb pentru ca in faculta nu l-a recomandat nimeni.
Buna ziua tuturor!
Sunt si eu noua pe-aici...si vreau sa incerc in 2012.Sunteti absolventi,practicieni,studenti...?
De cand va apucati de invatat/sau deja ati inceput?Cum vi s-au parut grilele de anul asta?
Sper sa putem colabora cat mai constructiv.
allyssa a scris:

Se mai organizeaza in iarna vreun examen? Sa stiu daca-mi arunc cartile sau le mai pastrez.

Daca nu se vor ocupa acum cele 200 de locuri,atunci se va organiza concurs si in iarna...probabil.Cartile merita pastrate...sunt prea scumpe pentru a fi distruse:D Nu te descuraja,daca iti doresti cu adevarat aceasta functie,niciun sacrificiu nu e prea mare!Sunt judecatori care au intrat a n oara,dar au perseverat.Hai.....fruntea sus....zambeste ca maine vei vedea totul mai optimist!