Am si eu o nelamurire daca ma puteti ajuta...detin o masina inmatriculata in romania, ulterior m-am stabilit in spania si am facut toate demersurile ca sa o inmatriculez aici.
Intrebarea mea este cum pot face sa fac scot masina din circulatie din romania, ea in moment ce urmeaza sa fie inmatriculata aici.
Am o masina din anul 2006, si de 1 an si ceva sunt in spania, mentionez ca circul cu nr de romania, si acum 7 luni am parcat masina pe loc interzis, surpriza a fost cand m-am intors sa iau masina nu mai era, automat mi-am dat seama ca mi-au ridicat-o pe platforma si mi-au dus-o la un depozit al politiei, cand am fost la politie mi-au spus ca sa ridic masina trebuie sa platesc o suma de vreo 250 E, dar cand le-am spus ca sunt rezident in spania mi-au dat o amenda mai mica, amenda bineinteles ca nu am platito nici acum, doar ce am platit cand am ridicat masina de la depozit 110 E.
Politistul mi-a spus ca daca am rezidenta de spania, trebuie sa imi inmatriculez masina pe spania si sa renunt la numerele de romania.
Acum vine si intrebarea in spetza...daca vreau sa inmatriculez masina aici in spania o sa trebuiasca sa platesc si amenda pe care nu am platito atunci? ca banuiesc ca daca o sa trebuiasca sa o platesc, o sa o platesc cu majorari; si inca ceva daca stie cineva care a inmatriculat autovehicolul personal din romania in spania unde trebuie sa ma duc si cam la ce suma sa ma astept?
PS: radierea autovehicolului se va face automat din moment ce inmatriculez masina in spania? sau va trebui sa ma duc in romania sa o radiez de acolo, apoi sa iau numere verzi si abia dupa sa vin sa o inmatriculez aici? sau sa trimit anumite acte ale masinii cu placutele de inmatriculare si sa o radieze sora mea din tara fiind ruda de gradul 1!
Scuze de mesajul mai lung,dar am vrut sa detaliez pe cat posibil situatia in care ma aflu!
Multumesc anticipat de raspuns!