simyna-antonela
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Va multumesc mult pt raspuns, mi-ati fost de mare ajutor! As vrea, insa, sa ma mai lamuriti intr-o privinta: secretara firmei s-a ocupat de acesta problema, iar la IKA i s-a spus ca este nevoie de aceste 2 formulare abia la varsta pensionarii si ca se va ocupa de acest lucru Casa de Pensii din orasul natal. Este adevarat sau trebuie sa le ridic eu inainte de a pleca?
Buna ziua! Ma puteti ajuta si pe mine, va rog? Chiar daca subiectul este de anul trecut, sper sa citeasca cineva si intrebarea mea :D Sotul meu munceste in Grecia (Aspropyrgos, Atena) cu acte legale de 6 ani, iar in august vrem sa ne intoarcem in Romania. Am inteles din rasp de mai sus ca se recunoaste vechimea in tara, dar de ce acte anume ar avea nevoie pt asta.....as dori un raspuns concret pt a nu fi nevoit sa se intoarca in Grecia pt o hartie. Va multumesc anticipat!
Multumesc mult pentru raspunsuri! Investitia inseamna: intretinere pereti, izolare termica intr-o camera, parchet, gresie, faianta, termopane si cateva obiecte de uz casnic: aragaz, soba etc. Astea sunt lucrurile pentru care s-au facut rate atat pe numele surorii cat si pe numele mamei. Toata manopera a fost efectuata de cumnatul meu. El poate pretinde si despagubiri pentru aceasta? Si in cazul unui proces cum poate dovedi ca el a efectuat lucrarile, va fi nevoie de martori? Si inca ceva: in urma unor altercatii a fost chemata politia, iar acestia i-au sugerat mamei mele ca daca nu se inteleg sa faca cerere pentru ordin de evacuare, intrucat sora si cumnatul meu au mutatie acolo. Este posibil sa ii poata scoate daca mama este singura proprietara?
Buna ziua! A-si dori sa ma lamuriti intr-o problema delicata: suntem o familie de 5 copii, iar mama este singura prorpietara a unui imobil. De cativa ani mama locuieste doar cu una din surori, impreuna cu ginerele si nepotul ei. S-au purtat discutii ca i-ar lasa ei casa (fara a se materializa in vreun fel, adica nu s-au facut acte deocamdata!), drept pentru care sora mea a inceput sa investeasca acolo: parchet, pereti, obiecte de uz casnic etc. Acum nu se mai inteleg, s-au trecut la amenintari violente de ambele parti, iar sora mea o ameninta pe mama ca o va da in judecata pentru a-si recupera investitia facuta acolo. Mentionez ca s-au facut cateva rate, atat pe numele mamei, cat si pe numele surorii pentru investitia respectiva. Intrebarea mea este, daca ar fi sa aiba loc un proces, sora mea ar putea avea castig de cauza?