Multumesc frumos de raspunsuri.
Si inca o rugaminte mare !
Spuneti-mi va rog : cu ce data solicit incetarea CIM prin acordul partilor la vechiul angajator, avind in vedere ca prima zi de serviciu la noul angajator va fi 19.09.2011.Se poate solicita incetarea cu data de 18.09.2011 chiar daca este duminica, sau se solicita incetarea cu 19.09.2011 si incheierea noului CIM tot cu data de 19.09.2011? Multumesc anticipat.
Multumesc mult pt raspuns. Situatia concreta este urmatoarea :
Sunt angajat la o companie de stat cu CIM cu norma intreaga la care urmeaza sa se faca disponibilizari pina la sfirsitul anului 2011, si ca urmare se vor acorda 6 salarii compensatorii. Am gasit un alt angajator ( tot de stat ) la care am dat un interviu si am fost admis pentru postul pentru care am aplicat. Problema este cum pot beneficia de acele 6 salarii ale vechiului angajator acordate in cazul disponibilizarilor. In acest sens pot solicita de la actualul angajator CFP pina la sfirsitul anului ( urmind ca CIM cu ei sa se incheie in momentul disponibilizarii )si intre timp sa ma angajez la celelalt job cu un alt CIM pe perioada nedeterminata? Mentionez ca mai am si zile de CO pt anul 2011 ( 22 zile ) la actualul angajator care nu au fost utilizate
Cum ar trebui sa procedez in cazul acesta?
Se poate solicita concediu fara salariu, pe o perioada determinata sau nedeterminata, de la societatea la care sunt angajat cu CIM perioada nedeterminata, si apoi sa ma angajez la o alta societate cu un alt contract de munca pe perioada nedeterminata ?
Codul muncii permite astfel de situatii ?
Adica sa solicit concediu fara salariu la actualul angajator pina la sfirsitul anului, iar din momentul acordarii acestuia sa ma pot angaja la o alta societate ?
Multumesc mult, astept raspunsurile dvs.