"Ne-am hotarat sa platim noi suma respectiva"
Nu cumva datoria s-a prescris?
Din 2014 cand a fost cumparat apartamentul și până în 2023 cum s-a plătit apa și energia electrică?
Pe facturile emise nu apare un sold cu restante ?
,,Totodata mergand la vechile regii am aflat ca in total sunt 19.100 lei de plata pentru ca este de platit si un executor cu o valoare de 3110 lei.,, Aceasta suma este a fostului proprietar ,asa incat executorul sa se indrepte asupra fostului proprietar. Nu ati fi putut face contracte la utilitati pe noul proprietar daca in contactul notarial apareau aceste sume ca debit.
fireste, a vorbi cu un avocat este un pas necesar. acesta va poate consilia inclusiv cu privire la caracterul posibil perimat al unora din datorii.
in al doilea rand, cu scuze, legea asta nu e ulterioara actului de vanzare?
in al treilea, cum si-a facut bunica contracte pentru utilitatile furnizate de regiile de care vorbiti? de regula contractul vechi trebuie achitat
Din legea Legea 196/2018
b) in cazul existentei unor datorii catre asociatia de proprietari sau catre furnizorii de utilitati publice in cazul facturarii individuale a serviciilor, notarul public va autentifica actul de instrainare daca dobanditorul accepta expres ca va prelua in intregime toate debitele instrainatorului catre asociatia de proprietari, precum si toate debitele catre toti furnizorii de utilitati publice.
Dati-mi un link
Nici nu avea obligația legala sa ceara adeverința. Ar fi fost suficienta și ultima factură.
Cine de vina?Vânzătorul.
1. nu ma pot abține sa nu observ ca vânzătorul n-are nici o vina
2. din 2014 n-au fost transmise somații, etc?