avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet Av. Irina Rosulescu

Activitate Cabinet Av. Irina Rosulescu

Răspuns la discuția pensie intretinere
Puteti formula plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti.
Da, daca in contract nu se mentioneze interdictia de subinchiriere si daca proprietarul va da acordul expres. DA.
ynocentta a scris:

In baza unui inscris semnat numai de beneficiarul sumei ,fara date identificare parti participante la tranzactie,fara martori ,isi asuma o responsabilitatea majora a incerca sa demonstreze ca a acordat un imprumut ,fara incheiere de documente legale


In ce consta aceasta responsabilitate majora?:hm:

S-a spus deja ca imprumutul a fost acordat in baza unei chitante de mana, chitanta semnata numai de imprumutat. Nu s-a mentionat nimic de datele de identificare...

In baza acelei "chitante de mana" coroborate cu alte acte se poate incerca recuperarea banilor.

Oricum consultati un avocat.:)
Răspuns la discuția transfer ipoteca
Atunci nu aveti decat sa solicitati acordul bancii pentru schimbarea imobilului obiect al garantiei ipotecare:D.
Pentru actualizarea pretului in raport de rata inflatiei nu este necesara punerea in intarziere ca in cazul dobanzilor, regimul lor juridic este diferit.
danike a scris:

dezvoltatorul nu a platit efectiv tva catre stat, ci a depus un decont in acest sens.

pana pe 25 martie 2010, trebuie sa depuna alt decont prin care regularizeaza taxa colectata de la dvs.

art. 140, alin 4 Cod Fiscal
(4) În cazul schimbării cotei se va proceda la regularizare pentru a se aplica cotele în vigoare la data livrării de bunuri sau prestării de servicii, pentru cazurile prevăzute la art. 1342 alin. (2).




danike, daca dezvoltatorul a primit in 2008 suma cu TVA cu tot sigur a achitat deja TVA aferent acelei sume si nu a depus numai un decont.

Abia acum, la momentul incheierii contractului de v-c a depus decontul pentru TVA de 5%. Este fff posibil ca si dezvoltatorul sa incerce recuperarea diferentei de la stat.

Totusi asta nu-l impiedica pe cumparator sa-l actioneze in instanta pentru recuperarea banilor.
Răspuns la discuția proces compensare
Da, in cadrul procesului de iesire din indiviziune, dumneavoastra impreuna cu ceilalti mostenitori puteti incheia o tranzactie in sensul mentionat de dumneavoastra. De aceasta tranzactie va lua act instanta si va pronunta o hotarare de expedient.

Sfatul meu este sa intentati actiunea iar la momentul efectuarii expertizei, cand se va constata ca valoarea celor 2 imobile este sensibil egala sa propuneti incheierea tranzactiei. Oricum avand in vedere ca si dumneavoastra aveti dreptul la casa din Buzau partea dumneavoastra din sulta pentru garsoniera se va compensa cu sulta pe care ar trebui sa o primiti pentru casa din Buzau :thumbup:
Răspuns la discuția proces compensare
Ca nasa sa obtina un certificat suplimentar de mostenitor trebuie a dupa deschiderea succesiunii sa se fi descoperit alte bunuri care nu au fost avute in vedere la eliberarea certificatului de mostenitor initial.

Puteti intenta o actiune de iesire din indiviziune cu privire la garsoniera si avand cota majoritara puteti obtine in intregime garsoniera cu obligarea celorlalti mostenitori sa va plateasca sulta pentru cotele ce le corespund.
Ati incheiat contractul definitiv de vanzare-cumparare?
Luni se va trece la executarea bunurilor astfel:
- se va cerer investirea cu formula executorie a contractului de credit
- se va cere incuviintarea executarii silite
- ulterior se va face inventarul bunurilor persoanei (ale mostenitorilor ca urmare a mostenirii) si se va face executarea