avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Activitate gughie

Activitate gughie

Răspuns la discuția Admitere INM 2012
doru6 a scris:

Iar vin cu rugamintea daca poate cineva explica urmatoarea grila:

''Toate speciile de orhidee care sunt polenizate exclusiv de insecte prezinta caracteristici care atrag insectele. Floarea unei specii de orhidee recent descoperite contine carcei comestibili care atrag invariabil insectele inauntrul florii. De aici rezulta ca aceasta specie de orhidee este una polenizata exclusiv de insecte.

Argumentul este defectuos pentru ca:"'

Se da ca raspuns corect (D): '' trateaza o insusire despre care se stie ca este adevarata pentru o clasa de lucruri drept o insusire specifica exclusiv acelei clase.''

Am citit explicatia din manual de mai multe ori dar nu m-am lamurit :((

din textul grilei nu rezulta ca DOAR speciile de orhidee care sunt polenizate exclusiv de insecte prezinta caracteristici care atrag insectele, asadar si alte specii de orhidee pot prezenta acest tip de caracteristici. deci, insusirea despre care se vorbeste in explicatia de la D (si anume caracteristicile care atrag insectele) se poate regasi si la alte clase (adica specii de orhidee, nu doar cele polenizate exclusiv de insecte). sper ca s-a inteles ceva :D

Răspuns la discuția Admitere INM 2012
alchimistul2 a scris:

Buna seara,
Am si eu o intrebare pentru cei care au mai trecut de prima proba anul trecut: in ce consta fisa de prezentare care se da la interviu si cand trebuie sa o completam?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

buna,
anul trecut, ni s-a dat sa completam fisa respectiva in ziua in care am avut proba de rationament logic. contine intrebari legate de hobby-urile tale, de profesia care te atrage mai mult - judecator/procuror, materia in care ai vrea sa profesezi etc. e posibil ca, in cadrul interviului, comisia sa iti ceara sa detaliezi ceva ce ai scris in fisa - de exemplu, pe mine m-au intrebat despre ultimele carti citite pentru ca trecusem lectura la hobby-uri. bafta pe mai departe la toata lumea!
Răspuns la discuția Admitere INM august 2011
Annamora a scris:

Felicitari celor admisi si multa bafta celor care isi incearca norocul la examenul urmator!

Este posibil sa avem o lista de carti dupa care v-ati pregatit sau sa stim care din acestea v-au ajutat mai mult la acest examen? In afara celor 4 coduri, bineinteles.

Sunt o gramada de carti de specialitate si ne-ar ajuta sa stim ce sa alegem astfel incat sa avem cele mai bune informatii.

Multumesc!!

eu am invatat asa :
-procedura civila :tabarca si am citit o data si din cursul selectiv al lui boroi si ciobanu
-civil : contracte si succesiuni - deak, drepturi reale - barsan, obligatii - statescu si barsan, partea generala - boroi
-penal si procedura penala - invatat foarte bine doar din udroiu, nu m-am mai complicat si cu alti autori, doar la penal partea speciala am mai citit putin din tudorel toader unde aveam neclaritati sau voiam mai multe amanunte. nu vreau sa ii fac reclama, dar parerea mea e ca, daca intelegi si stii fff bine udroiu, este suficient sa obtii punctaj mare la cele 2 materii.
desigur, codurile sunt esentiale, mai ales la proceduri.

sper sa va fie de folos informatiile. bafta multa!