avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Activitate ana880

Activitate ana880

Răspuns la discuția somaj
Va rog sa-mi recomandati un avocat bun din Cluj ca eu nu prea cunosc.
Va multumesc
Am inteles. Va multumesc pentru raspunsuri.
In cazul cu prima firma am primit un contract original doar ca nu e semnat de mine. E o diferenta clara intre semnatura mea si cea de pe contractul respectiv.
In cel de-al doilea caz ce as putea sa fac? Sa-i presez sa-mi dea contractul? Probabil ca l-au aruncat la gunoi, ca nici macar fizic nu mai exista pe undeva, cei de la somaj mi-au spus ca trebuie sa existe atata timp cat s-a inregistrat.
Am sunat la somaj si le-am spus ce am primit de la cea de-a doua firma si de acolo mi-au spus ca pe ei nu-i intereseaza ce plati efectueaza firma catre stat, pe ei ii intereseaza ce le apare pe Revisal.
Discuție somaj
Buna dimineata,
Am primit 6 luni somaj dupa terminarea facultatii. Pe perioada somajului m-am angajat la o firma de cosmetice, am lucrat 5 zile si am semnat doar 2 contracte. Am plecat de acolo pentru ca patronul era nemultumit de mine ca nu-i vindeam cel putin un parfum pe zi asta in conditiile in care nici el nu o facea. Pana aici toate bune si frumoase. Mi-a dat si o suma de bani, l-am intrebat ce trebuie sa fac, daca trebuie sa-mi dau demisia si a zis ca nu.
M-am angajat la a doua firma.Am semnat doar 2 contracte ca in primul caz. Am lucrat timp de 11 zile. Am plecat si de acolo pentru ca desi aveam 8h trecute in contract depaseau cu mult numarul. Am vorbit cu sefa mea si mi-a spus ca nu a fost inregistrat contractul si ca nu are ce suma de bani sa-mi dea. Nu am semnat nici o demisie.
Am mers de curand la somaj si am aflat ca am 2 zile la prima firma 12h si o zi la cea de-a doua. Asadar si prin urmare trebuie sa dau inapoi cam 1600 de lei.
Am fost la prima firma sa-mi dea o copie dupa contract si mi-a dat un contract "semnat de mine".
Am sunat la Bucuresti pentru cea de-a doua firma sa-mi primesc o copie dupa contractul respectiv si mi-au zis ca nu exista un asemenea contract ca eu nu exist pentru ei din punct de vedere legal si mi-au trimis prin e-mail o declaratie privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru somaj din luna respectiva.
Mentionez ca ambele firme stiau ca sunt in somaj.
Vreau sa-i dau in judecata macar pentru satisfactia de a-i purta prin tribunale.
Am nevoie de niste sfaturi daca se poate va rog mult. Luni o sa merg sa vorbesc cu un avocat.
Va multumesc anticipat.
O zi buna.