Buna ziua,
Cred ca nu s-a inteles unde am stationat, partial pe trotuar fara a ingreuna circulatia, lasand exact cum spune Regulamentul de aplicare a Codului Rutier, 1 m pt pietoni. Nu erau semne de circulatie care sa interzica acest lucru (am facut o gramada de poze).
Privind blocarea rotilor de catre Pol. Locala, este interzis acest lucru, doar Pol Rutiera poate dispune imobilizarea autovehiculelor. Imobilizarea auto este o sanctiune contraventionala complementara (m-am documentat muuuult :) ), acest gen de sancţiuni se aplică doar pentru înlăturarea unei stări de pericol sau prevenirea altor ilegalităţi şi sunt strict reglementate de lege. CL Sinaia şi-a permis să adauge la OG 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, deşi acest lucru e posibil doar printr-o lege specială.
HOTARARE nr.1.391 din 4 octombrie 2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice - publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 876, din 26 octombrie 2006, cu modificarile si completarile ulterioare
Art. 216.
(1) Imobilizarea unui vehicul se dispune si se efectueaza de catre
politia rutiera, in cazurile si in conditiile prevazute de lege.
(2) Imobilizarea se face in prezenta unui martor asistent, prin folosirea, in interiorul sau in exteriorul vehiculului, a unor dispozitive tehnice sau a altor mijloace de blocare, care se consemneaza in procesul-verbal de constatare a faptei pentru care s-a dispus masura.
(3) In lipsa unui martor asistent politistul rutier precizeaza motivele care au condus la incheierea procesului-verbal in acest mod.
(4) Imobilizarea unui vehicul este interzisa in toate locurile unde oprirea sau stationarea este interzisa.
Este cumva mentionata Politia Locala? NU. Eu cred ca e cazul sa ne trezim, legea trebuie respectata de catre toti. Sa zicem ca era stationarea interzisa, conform punctului 4 nu aveau voie sa imi blocheze rotile, eu asa inteleg :)))
Va voi tine la curent cu decizia instantei. Pana atunci astept pareri, poate ne ajuam unii pe altii. Nu sunt jurist de aceea orice informatie ma ajuta mult.
Mutumesc.
dogele a scris:
Chiar, ati putea chema in instanta un organ, sa depuna marturie... ar merita toti banii
asta da, ar merita sa fie filmat )
[mesaj editat - 1.3 din regulament]