avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Activitate C83

Activitate C83

Răspuns la discuția Citatie la politie
Va rog sa-mi spuneti chiar se poate ajunge la a se considera vina mea pentru avarierea masinii? Ce sa declar sau sa nu declar pentru a evita asta?
Răspuns la discuția Citatie la politie
Nu este problema ca n-am respectat (n-aveam cum) termenul din citatie?
Pot sa ma duc eu chiar daca citatia este pe numele sotiei, ea nefiind nici in localitate?
Din cazul expus de mine ce parere aveti, raspunderea apartine firmei sau proprietarului apartamentului?
Buna ziua,
Am o nelamurire in legatura cu o citatie prin care sunt chemat ca martor la Sectia 25 de politie. La campul "in cauza privind ..." este trecut numele unei persoane. Din ce banuiesc eu este vorba despre o lucrare de montaj termopane care mi-a executat-o o firma cu o luna in urma. Baietii care montau mi-au zis oarecum amuzati ca a cazut niste tencuiala de pe plafonul balconului pe masinile de dedesupt. Apartamentul care il renovam era nelocuit de ceva timp si tencuiala de pe plafon spre marginea exterioara statea sa cada, aceasta trebuia indepartata (cu grija) ca sa se prinda rama geamurilor. Au cazut cateva bucati diametrul 5-10 cm de tencuiala groasa de vreo 3 cm pe plafonul unei masini al carei proprietar a venit in ziua urmatoare si i-am dat numele si datele firmei de termopane. Se pare ca intre timp i-a dat in judecata si as avea cateva intrebari in legatura cu citatia care am gasit-o in cutia postala.
1. Stampila de pe ea este cu data de 7 sept si trebuia sa ma prezint in 9 sept la Sectia 25 din Drumul Taberei. Eu am gasit-o de-abia ieri in cutia postala, si nici nu aveam cum sa o gasesc mai devreme fiindca pe data de 10 sept ne-am intors din concediu din Grecia. Risc ceva ca nu m-am prezentat? Risc ceva daca nu ma duc in continuare? Vor mai trimite probabil si alte citatii, dar noi nu locuim (inca) la adresa asta, citatiile nu trebuie inmanate personal cumva?
2. O alta problema este ca citatia este pe numele sotiei, probabil fiindca ea era trecuta la intretinere, insa adresa apartamentului nu este cea din buletin si nici cea la care locuim. Pot sa ma duc eu sa dau declaratii, fiindca sotia n-a avut nimic de-a face, eu am semnat contractul cu firma, eu am semnat procesul verbal de primire, deci pot sa merg eu cu citatia si sa le zic asta?
3. Am temerea ca daca se ajunge la proces sa nu ies eu vinovat, exista si posibilitatea asta? S-a desprins o bucata din balconul meu, care era intr-o situatie cam proasta. Pe de alta parte nu firma trebuia sa-si ia masuri de precautie? Trebuia sa pun anunt ceva sa se mute masinile? Acum ma gandesc cam ce sa declar la politie, sa zic ca am fost de fata, nu am fost, eram in incinta apartamentului dar n-am stat langa ei minut cu minut, cred ca ar fi suficient sa declar ca intr-adevar in ziua respectiva firma a executat lucrarea si am luat la cunostinta de la pagubit ce s-a intamplat.
Va multumesc si va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la cele 3 probleme.