Buna ziua, as dori sa ma lamuriti intr-o problema, in cazul in care am cotizat aproximativ 5 ani la un anume sindicat pentru a-mi apara drepturile (de ex. in caz de restructurare) iar reprezentantii acestui sindicat au fost de acord cu disponibilizarea mea (eu fiind unic intretinator de familie) pot solicita sa-mi recalculeze si sa-mi dea banii inapoi? Mentionez faptul ca am fost restructurata abuziv, nu au fost respectate criteriile date si consider ca nu si-au indeplinit sarcinile pentru care i-am platit atatia ani. Ce ma sfatuiti sa fac si care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i urmez in aceasta situatie pentru ca mie nu imi convine ca ei sa se foloseasca de banii mei in timp ce eu traiesc cu 450 ron pe luna, sunt divortata, am un copil, plati obligatorii de onorat, etc!
Si inca o intrebare as mai avea: este posibil ca acest sindicat sa depuna banii intr-o banca pe un anumit termen fara sa aiba acces la ei? Mentionez faptul ca ei oricand au acces la acei bani (ai salariatilor de fapt) pentru diverse protocoale. Deci, pentru "diverse protocoale" se poate ca ei sa se foloseasca de anumite sume din acei bani depusi la banca, iar pentru salariati nu se poate? Cotizatia la sindicat a fost de ex anul acesta 22 ron/luna x 12 luni = 264ron/an/pers x cel putin 500 salariati = 132000 ron/an. La 8 martie femeile au primit de la sindicat cate 50 ron, iar la craciun se da ca in fiecare an cate o sticla cu vin spumant, o punga cu bomboane de pom, un pachet de cafea si cate 2 ciocolate, iar toate aceste sunt luate engros si deci valoarea totala de plata a facturilor este mica. In concluzie valoarea totala a cadoului de Mos Craciun/ salariat este de aproximativ 35-50 ron cel mult, insa restul banilor oare unde sunt? Din punctul dv de vedere daca inaintez o cerere de restituire a banilor mei sunt obligati sa mi-i dea sau nu? Va multumesc!