hotumattua a scris:
Din tot dialogul acesta se pare ca, intr-adevar, este vorba despre acel \"blind spot\", dintre \"oglinda\" si \"coada ochiului\". L-am sesizat si eu, era sa iau si eu plasa, marimea lui depinde de geometria masinii; probabil ca la masini mai pricopsite este inexistent.
Exista un principiu de drept: audiatur et altera pars. De aceea, ce m-a surprins neplacut la initiatorul forumului, este ca nu ne spune ce a declarat si cealalata persoana implicata in accident. Cum in orice minciuna exista si un dram de adevar, declaratia acestuia ne-ar fi ajutat sa ne facem o idee mai apropiata de adevar.
Nu cunosc cu certitudine ce a declarat cealaltă persoană implicată în accident, dar câteva lucruri le pot spune sigur în dialogul următor petrecut în secția de poliție:
"- Agentul către bizon: Ia spuneți domnu X domnul din față a semnalizat sau nu?
- Bizonul: Nu.
- Agentul către bizon: Păi scrieți domnule X în declarație!!!
- Agentul către bizon: Dar între dumneavoastră și domnul (eu) era o altă mașină?
- Bizonul: Nu.
- Agentul către bizon: Haideți domnule X .... păi scrieți tot ... !!!!!!
- Eu către agent: Păi ce faceți domnule agent îi dictați declarația !!!!!!!!!!!!!! Lăsați-l să scrie el ce s-a întâmplat!!!!!!!
- Agentul către mine: Nu-i dictez nimic, nu vedeți că-i pun doar întrebări? Mă asigur că are declarația completă.
- Eu către agent: Păi mie mi se pare că-l ajutați să completeze declarația ..... vă rog să nu-i mai dictați!!!!
- Agentul către mine: Păi vă ajut și pe dumneavoastră ..... se uită pe declarația mea și spune: Ați ajuns la finalul declarației și nu ați terminat de scris ????? Trebuie să vă încadrați în formular !!!!!
- Eu către agent: Păi dacă e nevoie îmi mai dați o foaie sau voi scrie și pe spate (pe partea unde se făcea schema).
- Agentul către mine: Nu, nu, nu se poate, trebuie să vă încadrați în formular !!!! (oricum terminasem declarația) Ca să mă ajute .... Ați trecut în declarație că nu ați consumat alcool nici dvs nici dl X?
- Eu către agent: Nu. Voi trece.
După aceea nu a mai dictat/ întrebat nimic."
Acesta a fost dialogul din secția de poliție din care eu îmi pot da seama ce a scris dl. X în declarație. Și mai știu că motiva faptul că el era în depășire și eu am intrat în el.
Cea ce am vrut să subliniez prin dialogul de mai sus este faptul că agentul l-a ajutat pe față pe dl X să completeze declarația și îmi pare rău că nu am scris asta în declarația mea sau în procesului verbal.
Referitor la dovezile existente, urma de impact de pe portiera dreapta spate a mașinii d-lui X este de formă alungită și la fel de afundată pe toată lungimea ei ceea ce conform legilor fizicii arată faptul că s-a "zgâriat" de mine și nu l-am lovit eu. Dacă aș fi intrat eu în el în timp ce era în depășire îl izbeam și rămânea pe portieră o înfundătură aproximativ circulară. Aceste lucruri cred eu că îmi confirmă spusele și anume faptul că atunci când l-am văzut venind (fiind deja în intersecție cu cel puțin 1/2 m) am frânat și dl. X a încercat să mă ocolească prin stânga făcând o buclă, dar nu a reuși și m-a acroșat astfel.
Vă mulțumesc!
Un PAȘTE fericit tuturor!!!