Adrian.Tudor a scris:
politia face verificarea prin inregistrarea emisiei de zgomot cu un sonometru normal si verifica incadrarea in cartea tehnica a masinii.
Obligatia mea de soferita este sa am actul de identitate,permisul de conducere,talonul si RCA-ul.
Din moment ce nu am obligativitatea sa circul cu cartea tehnica precum nici cu CIV-ul la ce se raporteaza Politia Rutiera cand constata "incadrarea"?
Ma intereseaza sa stiu daca exista o lege in acest sens (iar daca exista,care este aceea?) sau este abuz!
Astept in continuare raspunsul la celelalte intrebari (unde este incadrarea la contraventii pentru un sunet prea "zgomotos" al tobelor,etc.) sau macar o directie in care sa ma pot documenta!
Multumesc anticipat.
P.S. Mie mi se pare abuz chestia asta cu zgomotul tobelor din moment ce nu apare in Codul Rutier sau in alta legislatie auto in vigoare...si vreau doar sa stiu cum sa reactionez ca sa ma pot proteja in cazul in care ma opreste vre-un organ rutier si vrea sa abuzeze de mine asa cum s-a abuzat si de alti motociclisti...asa ca iese din discutie
Puteti contesta o eventuala amenda si poate aflam si noi cu aceasta ocazie cum se justifica politia.
!