avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Activitate ligia79

Activitate ligia79

Multumesc inca o data.
Legea 161 - articolul 96 lit. 1:

Legea nr.161/2003
Art. 96 (1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.
......

Deci, as putea deveni si PFA.

Insa, mai jos, in sectiunea 5, avem:

SECTIUNEA a 5-a
Incompatibilităti privind functionarii publici

Art. 94. - (1) Calitatea de functionar public este incompatibilă cu orice altă functie publică decât cea în care a fost numit, precum si cu functiile de demnitate publică.
(2) Functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfăsura alte activităti, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autoritătilor sau institutiilor publice;
b) în cadrul cabinetului demnitarului, cu exceptia cazului în care functionarul public este suspendat din functia publică, în conditiile legii, pe durata numirii sale;
c) în cadrul regiilor autonome, societătilor comerciale ori în alte unităti cu scop lucrativ din sectorul public;

Deci????
Multumesc mult!
Functionar public.
Buna ziua! As vrea sa va intreb daca un angajat al Ministerului Public poate sa desfasoare activitati (altele decat cele prestate in cadrul serviciului mai sus mentionat) in calitate de PFA.

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția divort
Buna ziua!

Da, as dori sa intreb cat de justificate sunt amenintarile lui...atata timp cat am depus cererea de divort mai am obligativitatea de a ramane la acelasi domiciliu pana la finalizarea divortului? Mentionez ca era imposibil sa convietuim iar copilul ar fi avut de suferit..mai ales ca are o afectiune neuropsihica.. Va multumesc anticipat!
Discuție divort
Buna ziua!
Am introdus recent actiunea de divort si am parasit domiciliul impreuna cu copilul meu de 2 ani. Sotul ma ameninta cu diverse lucruri, printre care si parasirea domiciliului si cererea custodiei...zice el ca are mari sanse pentru ca am plecat de acasa cu minorul in mod nejustificat etc...mentionez ca micutul sufera de autism si este dependent de mama. Ce poate sa faca el in aceasta situatie?