Jandarmeria
Utilizator 9din 9 utilizatori consideră acest răspuns util
Salut, stimate coleg!
Am trecut și eu prin ce ai trecut și tu. Mă bucur că m-am lovit de povestea ta deși regret teribil situația. Din atât de multe motive. Regret din suflet și sunt cu sufletul alături de voi.
Din relatarea ta, înțeleg că ai/ați strâns dovezi ceea ce este foarte bine, chiar extraordinar. Să vi le adunați într-un singur loc, fie el digital sau letric. Dar important este acel loc singular tocmai pentru șanse crescute de a nu pierde nimic. Nu că mărturiile voastre nu ar fi valoroase, a nu se înțelege asta dar dovezile sunt puternice. Va trebui să (vă)/(le) folosiți (de)/(pe) acelea pentru a (vă) susține relatările.
Trebuie să țineți cont că există un cuvânt și o expresie de ordine: perseverență și să nu vă lăsați descurajați deloc. Din fericire, ce vă pot spune este că există căi de abordare. De la cele mai politicoase (precum sesizări, adresări scrise etc.) la cele mai puțin politicoase (precum să vă uniți pentru cauza voastră, în ore – un fel de grevă), ambele legale, firește. Nu are nimeni ce să vă facă.
Ce vă pot spune este că trebuie să luați legătura cu conducerea școlii, cu șefia Consiliului Școlar al Elevilor și cu responsabilul/responsabilii subcomisiei de violență din instituția voastră de învățământ și neapărat, cu polițistul de proximitate care este un subofițer, în principal, însărcinat de către conducerea Poliției Municipale/Orășenești a se ocupa de problemele de acest tip și nu, nu trebuie să fie ca polițistul din O scrisoare pierdută – Famelie mare, renumerație mică, după buget. Drept dovadă, este membru în această comisie. Dacă răspunsurile din aceste părți sunt nesatisfăcătoare, cu aceste răspunsuri, mergeți mai departe – Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) în cazul în care polițistul nu dorește să se implice și la Consiliul Județean al Elevilor. Și așa mai departe.
În paralel, așa cum am spus, puteți să apelați și la metoda protestului. Sigur, fără perturbarea orelor de curs dar vă este garantat de legislație. Nimeni nu vă poate face absolut nimic.
Ca legislație, aveți Constituția României pe care, oricum, e bine să o cunoașteți, Legea 272/2004, ordinul de ministru 4.343/2020 și Statutul Elevului.
Dacă îți confirmi contul, o să îți dau în privat, datele mele de contact.