avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Activitate holbancc

Activitate holbancc

In 24 aug 2011 in timp ce ma deplasam in coloana formata din Dacia (condusa de mine) microbuz Matiz , pe la Km 60+900de Tg.Secuiesc, dupa o ploaie torentiala, microbuzul si Matizul se inscriu in depasirea Daciei pe care o conduceam. Matizul in intentia de a depasi Dacia si microbuzul, care nu sfarsise manevra de depasire, accelereaza dar evalueaza ca din fata veneau alte autovehicule, renunta la depasire, acvaplaneaza intra lateral in roata din spate a daciei, roata Matiz explodeaza, infunda usa spate , usa fata a daciei. Nici unul dintre conducatorii auto Dacia sau Matiz nu au solicitat ingrijiri medicale. Salvarea a plecat si a sosit echipajul de politie. Dupa preluarea actelor de catre unul din membrii echipajului si primele declaratii , politistul [Editat] constata ca Matizul a acrosat din lateral Dacia, urmele de cioburi si noroi scuturate din arpa Matiz pe partea dreapta a axului drumului pe directi de deplasasare , duc la concluzia ca numai conducatoare Matiz se face vinovata de "nerespectarea art..... privind depasirea" intinde mana sa-mi restituie actele intreband-o pe conducatoarea matizului unde lucreaza. Dupa ce afla ca e medic la [Editat] renunta la gest, ii raspunde ca si sotia lui Monica lucreaza la [Editat] si apoi continua discutia pe ungureste si nu-mi mai returneaza actele . Din acel moment devine ostil fata de mine, recomanda conducatoarei Matiz sa mearga la spital sa incerce un accident cu vatamare. Pleaca politistul la spital cu cunducatoarea MATIZ si revin dupa 10 min. Se elibereaza dovada de circulatie pentru conducatorul Dacie cu retinerea permisul pentru ca n-am circulat cat mai aproape de marginea dreapta a drumului in momentul depasirii . In declaratia conducatoarei Matiz ea mentioneaza ca am incalcat in repetate randuri linia continua din partea dreapta a drumului care marcheaza partea carosabila, in codul rutier nu specifica sa ma retrag in sant sa treaca Matizul . Am considerat ca este un abuz al echipajului de politie si am sesizat organele superioare, intrucat in luarea declaratiilor se pomenise de fapte penala de o prelungire a anchetei pana cand fapta se va prescrie sau eu ma voi lasa pagubas sa ma judec. Crezand ca organul de cercetare penal va analiza cu discernamant probele si va da un proces verbal corect Am mai trimis lamuriri cu privire la caz in ianuarie 2012 prin care aratam situatia ca sotia politistului e colega de serviu cu conducatoarea matizului, sustineam inca o data nevinovatia mea cu date dintr-o expertiza tehnica comandata de mine, cu planse intocmite de expert derularea accidentului. Am avut niste probleme de sanatate fara legatura cu incidentul si in dec.2011 ma interesez de soarata permisului, a dosarului, a cazului. Politia raspunde prin persoana comandantului, ca dosarul e inca in cercetare, ca nu au fonduri pentru finalizare. De la cercetari judiciare mi se solicita sa platesc eu analizele la IML pentru ambii conducatori . Daca ar fi fost nevoie de streang trebuia sa aduc eu catuse, sfoara si sapun ? Pana aici nu credeam ca politia poate instrumenta un dosar penal fara elementele constitutive alcoolemie >0 sau vatamare dovedita cu Certificate medico legale. Se obtine rezolutia parchetului "Neinceperea urmaririi penale fata de conducatorii ambelor masini "
Politia Tg.Sf Gheorghe editeaza un document care nu are antet de proces verbal sau alt documnt, prin care mi se retine permisul 3 luni . Sunt in termenul de 15 zile , dar documentul nu are antet de proces-verbal , instiintare. Pot inainta actiune in instanta de contestare a acestui document ? Eu proces verbal emis de politie nu am primit. Am doar Dovada de retinere permis, Rezolutia de NUP caree tardiva de contestat . Va multumesc anticipat cu convingerea ca nu va ajunge un caz CEDO .