avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Activitate ClaudiaPas

Activitate ClaudiaPas


"Adoptatorul sau unul dintre soţii adoptatori pot opta pentru un concediu de acomodare de trei luni şi de o indemnizaţie lunară de 800 lei..."

A fost un proiect de lege care nu s-a aprobat, guvernul considerant o cheltuiala prea mare (800 ron) cu cele 1000 de familii care adopta anual. Deci aceste prevederi nu sunt in vigoare. Iar in legea 273/2004 modificata si republicata nu este nimic trecut de acest concediu de acomodare. Va multumesc totusi ca v-ati gasit timp sa cititi postul meu.
Va multumesc mult de tot pentru ajutor! Si as mai avea o intrebare. Pentru a primi indemnizatia (cei 800 ron/luna) trebuie ca inainte sa fi cotizat 12 luni la stat (angajata cu carte de munca minim 1 an de zile) deoarece eu am doar 8 luni momentan implinesc 1 an de abia in ianuarie 2012. Am sanse sa intru in acest concediu si sa primesc aceasta indemnizatie inaintea de implinirea unui an (pe cartea de munca) tinand cont ca noi asteptam copilul undeva prin lunile octombrie-noiembrie 2011. Eu nu am gasit sa se specifice ceva despre plata catre stat in ultimele 12 luni. Multumesc!
Buna ziua. Asteptam cu sufletul la gura sa ni se incredinteze puisorul nostru in vederea adoptiei. Am citit despre acest concediu de acomodare de 3 luni si indemnizatia de 800 ron. Nu gasesc pe nicaieri daca legea s-a aprobat si daca putem beneficia de aceste conditii. Baietelul nostru are la ora actuala 1 an si 9 luni. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Mii de multumiri!