avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Activitate pxx

Activitate pxx

Cu cine tb sa dezbata mostenirea ? Bunica mea nu a mai avut alte bunuri deci singurul bun ramas e acest loc de veci. Cum mama e singura in viata nu are dreptul la acel loc de veci ? Sau macar cum putem sa-l utilizam cand va fi nevoie ? Sa inteleg ca si copii surorilor decedate au drepturi acolo ? Acestia si-au impartit deja intre ei bunurile ramase de la mamele lor , au dezbatut succesiunea insa nu au prins si acest loc de veci. Ce se poate face totusi pt ca eu cred ca imi va fi imposibil sa-i adun pe toti la un notar pt un loc de veci.
Bunica mea a avut un loc de veci (in care este ingropata din anul 1984-decesul a fost inregistrat in localitatea in care este locul de veci) in alta localitate decat cea in care eu si mama mealocuim. Ea a avut trei fiice , din care doar mama mea mai este in viata. Mama ar dori sa poata fi ingropata atunci cand va deceda in acest loc de veci. Cum si ce acte sunt necesare pentru a trece locul de veci de pe numele bunicii pe cel al mamei mele? Avem actul de proprietate al locului de veci(duplicatul eliberat de catre administratia cimitirului respectiv)+o adeverinta eliberata de administratia cimitirului care confirma ca bunica este proprietara acelui loc de veci din anul 1976 eliberata pt dezbaterea mostenirii, certificatul de deces la bunicii, certificatul de nastere si de deces la uneia dintre surori . Actele celeilate surori decedate si ea in anul 2005 sunt la copii ei stabiliti in alta tara si pe care nu cred ca putem sa-i contactam.Bunica mea nu a mai avut alte bunuri in proprietate si de aceea nu a fost cazul de dezbatut mostenirea. Ne-am lovit de aceasta problema cand am dorit sa o inmormantam pe sora mamei in acest loc si ni s-a spus ca nu se poate ca tb dezbatuta mostenirea. Atunci am rezolvat-o cu sora ei inmormantand-o in alt loc de veci, insa acum dorim sa o rezolvam cu acet loc de veci pt ca mama are o varsta inaintata (80ani) .O colega de la servici mi-a sugerat sa ne folosim de art 700din codul civil ??? (Poate ma ajutati sa-mi spuneti ce semnifica). Multumesc