avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Activitate llcoco

Activitate llcoco

buna ziua,
referitor la fereastra de lumina, am si eu o situatie:
vecinul meu are casa construita exact pe limita de proprietate adica zidul casei lui este la o palma de limita de proprietate si pe aproape toata lungimea terenului, nu avem gard construit intre noi, iar ferestrele lui de la bucatarie si respectiv baie de dimensiuni aprox 80x90 cmsi altele mai mici ce mai are pe acolo sunt indreptate exact catre proprietatea mea mai exact la nivelul parterului, sunt intradevar mate dar de multe ori le tine intre-deschise si majoritatea timpului partea de sus a ferestrelor e permanent deschisa fiind foarte deranjante pt ca nu avem deloc intimitate atat din punct de vedere vizuala cat si auditiva, pt ca practic el poate auzi si vedea tot la mine pe proprietate. Conform art. 616 din cod civil se pare ca are voie sa aibe "ferestre de lumina" dar mentionez ca nu exista un gard despartitorintre noi.
Intrebarea mea este: as putea construi un gard pe limita de proprietate incat sa nu mai aiba vedere catre curtea mea? dar asta insemnand sa il construiesc foarte aproape de zidul casei lui pt ca el nu are distanta necesara minima obligatorie?
si ar mai fi ceva: pt ca are casa construita asa aproape de limita de proprietate, streasina cade pe proprietatea mea, apa pluviala nu se scurge la mine pt ca burlanele le are deviate pe langa casa lui si ies undeva in strada dar zapada e foarte probabil sa cada.
mentionez ca, vecinul cand si-a construit casa a pornit de la o casa existenta mai veche si acordurile verbale de a nu mai avea gard au fost facute cu bunicul meu care nu prea a stiut ce face:(
ce ma sfatuiti? va multumesc