Când instanta dispune înlocuirea raspunderii penale, aplica una dintre urmatoarele sanctiuni cu caracter administrativ:
a) mustrarea;
b) mustrarea cu avertisment;
c) amenda de la 10 lei la 1.000 lei.
si ceva interesant...
Art.122. – Termenele de prescriptie a rãspunderii penale pentru persoana fizicã sunt:
Termenele de prescriptie a raspunderii penale sunt:
a) 15 ani, când legea prevede pentru infractiunea savârsita pedeapsa detentiunii pe viata sau pedeapsa închisorii mai mare de 15 ani;
b) 10 ani, când legea prevede pentru infractiunea savârsita pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depaseste 15 ani;
c) 8 ani, când legea prevede pentru infractiunea savârsita pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depaseste 10 ani;
d) 5 ani, când legea prevede pentru infractiunea savârsita pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depaseste 5 ani;
e) 3 ani, când legea prevede pentru infractiunea savârsita pedeapsa închisorii care nu depaseste un an sau amenda.
....
Termenele aratate în prezentul articol se socotesc de la data savârsirii infractiunii.
Pai eu am schimbat permisul in august 2006, si fisa presupun ca e facuta in iulie 2006.
Citatia am primit-o saptamana trecuta, cu data de prezentare maine, 6 oct.
Dupa calculele mele au cam trecut 5 ani ... sau se ia in calcul data la care a fost deschis dosarul / facuta plangerea impotriva mea?...
Rog un raspuns avizat, daca se gaseste!...
si art.291:
Art. 291. - Uzul de fals
Folosirea unui înscris oficial ori sub semnãturã privatã, cunoscând cã este fals, în vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 3 ani când înscrisul este oficial, si cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendã când înscrisul este sub semnãturã privatã.
se pare ca s-a ales varianta cu amenda administrativa deoarece sunt f. multe cazuri, 2-3 mii de fise. va imaginati ce insemna un proces la atatia oameni...doctori, avocati, politisti, oameni cu bani multi... scandal, recursuri, timp pierdut...statul nu castiga nimic.
asa scot banii cheltuiti cu modernizarea stadionului pe spinarea noastra...:)
sincer...nu stiu. vad ca sunt colegi de forum care au fost citati cu mult inainte, insa nu au postat nimic despre rezolvare/consecinte...
eu de-abia azi am primit bomboana...#-o... sunt in studiu, deocamdata.
si eu am primit una la fel...pentru octombrie, tot ploiesti...din cei care au fost, nu are nimeni noutati?
si o intrebare ...ipotetic vorbind, daca o persoana face sesizare la parchet in legatura cu existenta fisei medicale false la dosar, inainte de primirea citatiei, are sanse sa scape de aplicarea prevederilor art. 191?