avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Activitate Teodoraior

Activitate Teodoraior

Buna ziua!

Am nevoie sa primesc niste raspunsuri la urmatoarea situatie:

Fundatia X si stagiarul Y, in calitate de cursant la fundatia X (denumit Beneficiar) incheie un contract de bursa pe 2 ani pentru un program de pregatire profesionala.

Obiectul contractului este acordarea de catre fundatia X catre beneficiarul Y a unei burse de studiu si de formare profesionala.

Fundatia X a mai incheiat un contract de sponsorizare cu firma Z prin care aceasta firma este finantatoare pentru beneficiarul Y.

Astfel, firma Z plateste fundatiei X taxa de scolarizare pentru beneficiarul Y, in valoare de 390 euro.

Din acesti bani, beneficiarul Y primeste o parte de 150 euro/luna, ca bursa de studiu, iar restul raman fundatiei X pentru plata cursurilor.

Beneficiarul Y se obliga prin contractul de bursa sa participe la stagiile de practica din firma Z, timp de 2 ani.
Nerespectarea acestei obligatii atrage suspendarea acordarii bursei si obligarea beneficiarului la rambursarea sumelor primite.

Fundatia X se obliga sa asigure Beneficiarului Y stagii de practica in cadrul firmei Z pe durata contractului.

Dupa primul an, firma Z isi suspenda activitatea si nu mai poate asigura stagii de practica Beneficiarului Y, asa cum fundatia X s-a obligat in contractul de bursa pe 2 ani.

1) Contractul de bursa mai este valid/valabil dupa ce firma Z isi suspenda activitatea?

Fundatia X si firma Z apartin aceleasi persoane fizice - patronul fundatiei si al firmei.

Patronul fundatiei X i-a propus Beneficiarului Y sa isi continue stagiul de practica intr-o alta firma a lui pentru ca firma Z (care era tot a lui) si-a suspendat activitatea.

2) Pentru ca acest lucru sa se intample, beneficiarul Y si Fundatia X trebuie sa semneze un alt contract de bursa in care sa se precizeze noua firma finantatoare?

3) Beneficiarul Y este liber sa refuze noua propunere sau noul contract, fara a i se cere rambursarea bursei (sumelor primite)?

4) Beneficiarul Y poate solicita rezilierea de drept, in cazul indeplinirii in mod necorespunzator a obligatiilor contractuale de catre fundatia X care nu mai poate asigura Beneficiarului Y stagiul de practica la firma Z, asa cum e trecut in contract (nu la alta firma propusa) ?

5) Beneficiarul Y poate denunta contractul de bursa? Cum, pe ce motive?