Stiu ca de gratiere nici nu se poate pune problema,dar am ramas cu dubii,dat fiind ca cel care i-a instigat la calcare de consemn(comandantul pazei)a fost condamnat la 1 an de inchisoare,iar,militarii care erau obligati sa il asculte,si au calcat consemnul,au fost condamnati la 3 ani de inchisoare!!!Daca este calcare de consemn,nu este la fel pentru toti?Va multumesc!
Motive f.intemeiate?Cum ar fi???Va intreb asta pentru ca la proces nu a contat nici ca are un copilas de 2 ani,nu a contat nici ca este singurul care lucreaza si intretina familia,nu a contat nici ca a fost instigat la calcarea consemnului,instigat de catre comandantul de paza(cel de care soldatul trebuie sa asculte fara doar si poate)...deci,ce motive mai intemeiate de atat pot exista?Multumesc!
O ultima intrebare as mai avea....este posibil,intr-un fel sau altul,sa iasa din inchisoare mai devreme de termen(excluzand eliberaea conditionata)?Adica....mai este vreo portita,ceva,de care ne putem ajuta ca sa il scoatem de acolo???Suntem disperati,el nu rezista acolo 3 ani......Va multumesc!
multumesc mult pentru raspuns!!!auzisem ca daca esti condamnat pentru calcare de consemn,trebuie sa ispasesti toata pedeapsa,pentru ca nu ai dreptul la eliberare conditionata!!!imi puteti spune,va rog,daca au voie sa-l incarcereze in aceeasi celula cu detinuti periculosi sau extrem de periculosi(criminali,violatori s.a.m.d)?multumesc anticipat?
buna seara!am si eu nevoie de un sfat....presupun ca stie toata lumea despre cazul Ciorogarla,UM din care s-a furat armament.Vroiam sa stiu,un soldat condamnat la 3 ani de inchisoare pentru incalcare de consemn,poate cere eliberare conditionata???va rog mult,ajutat-ma!!!Multumesc anticipat.