avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Activitate Tereza1

Activitate Tereza1

Din pacate, art.94 pc.(2), lit. a) se cam contrazice cu art. 96, pc.(1), asa cum a fost el modificat prin L.284.
(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
...
ART. 96
(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice.

Pana la urma , poate sau nu un functionar public sa lucreze , in domeniul didactic, fie el si auxiliar , deci angajat si la o alta institutie publica (scoala) ? credam ca modificarea adusa de L.284 s-a facut tocmai pentru a permite functionarilor sa castige un ban , in mod cinstit , in afara functiei! Altfel chiar nu avea sens.
Am fost primita la concurs . Se pare ca am avut nota cea mai mare. Contracandidatul meu a facut contestatie pe motivul de mai sus. Astept raspunsul comisiei.
Care este incompatibilitatea intre un functionar public , contabil primarie, si postul de administrator financiar (contabil sef) de scoala? .M-am inscris la concursul pentru un astfel de post (de fapt 0,25 norma la doua scoli cu pers. juridica), insa comisia de concurs ar fi primit indicatii de la Inspectoratul scolar sa nu fiu acceptata , fara o motivatie scrisa in acest sens. Se pare ca insasi Directia de Finante ar fi "motivat" verbal o stare de incompatibilitate. Care? Ma poate ajuta cineva cu un text de lege? Multumiri.