avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate NCorina

Activitate NCorina

Exista o Lege care interzice debransarea de la sistemul centralizat si aia nu se aplică in Timisoara din 2012 si acolo erau prevazute amenzi.
Repartitoarele au aparut prin 2000 iar dacă cauti pe internet citesti articole si discutii din 2012 despre renunțarea citiri facute de firmele care exploateaza aceste repartitoare. Desi le-au fost promise facturii mai mici locatarilor s-au trezit ca platesc mai mult la caldura desi stau in frig, Au fost calcule aberante iar unul a ajuns sa plateasca 900 lei in timp ce altul platea 200 lei. In Arad, Iasi, Bucuresti si Timisoara au fost asociatii care au renuntat la sistemul cu repartitoare, iar factura a fost calculata mai corect de administratorul blocului si firma de termoficare si-a incasat banii. Legea este dată cu dedicatie pentru aceste firme care castiga foarte multi banii de pe urma repartitoarelor. Pentru ca si-au pierdut clientii si nu gasesc doritorii pentru a semna contracte cu ei au reusit sa obțină o Lege care ii favorizează. De ce leguitorul nu obligă contorizarea separată a consumului de gaz? La gaz e bine la comun pentru ca acolo nu poate interveni un intermediar intre tine si furnizor.
Interesant este interesul pentru contorizarea individuală numai a caldurii, cum rămâne cu gazul contorizat la comun? la gaz nu se face risipa? In Timisoara au fost doi locatari intoxicati de la incalzirea cu gaz iar unul a decedat, asta a fost anul acesta cand Colterm nu a dat căldură 3 zile. Pe mine mă deranjează ca compania de termoficare este in faliment, iar primarul in fiecare săptămâna ne anunță cu mandrie că si in urmatoarea saptamana avem caldura. Sistemul scîrtie din toate balamalele si culmea ca situatia se repeta si in celelante orașe
.
Repartitoarele sunt obligatorii pentru cei care sunt în sistem centralizat?
Sistemul centralizat este în faliment în Timișoara și ultima lor grijă este să ne bage pe gât repartitoare. Din câte am înțeles pentru ca sistemul să funcționeze trebuie să fie 80% din apartamente monitorizate cu repartitoare. La noi în bloc sunt 20 de apartamente cu centrală din 44 apartamente. Din cei care suntem în sistem nu ne dorim să cumpărăm repartitoare si nici să plătim un abonatent unei firme pentru că ne citeste Repartitoarele. În anunțul de la avizier se spune că riscam amenzi între 500-1000 lei dacă nu semănăm contract cu o firmă de repartitoare până în 31 decembrie 2021. Mi-se pare abuziv din moment ce noi suntem mulțumiți de calculul făcut de administrator.
Răspuns la discuția Reabilitare termica
In 2016 a fost o ședință la care au fost chemați și chiriași din 44 apartamente nu cred că au fost jumate proprietari. Știu sigur că nu și-au dat acordul toți la ședința aia. De atunci nu a mai fost nici o ședință.
Răspuns la discuția Reabilitare termica
In 2016 a fost o ședință la care au fost chemați și chiriași din 44 apartamente nu cred că au fost jumate proprietari. Știu sigur că nu și-au dat acordul toți la ședința aia. De atunci nu a mai fost nici o ședință.
Blocul in care locuiesc este in bloc cu 10 etaje. Presedinta cenzorilor si administratorul ( nu locuieste in blocul nostru) insita sa ne punem polistiren pe bloc in programul de reabilitare. Eu am intrebat la ISU daca blocurile turn au aviz pentru aceasta lucrare, si mi-sa spus ca aviz au numai blocurile cu 4 etaje care fac masardare. Pentru cele cu 10 etaje nu sunt norme care sa le permita sa dea aviz. ( nici nu o sa apara aceste norme pentru ca in UE este interzis polistirenul la cladiri mai inalte de 12 m) La sedinta nu numai ca nu am fost toti propietari dar au fost chemati sa participle si chiriasi. Lasand numarul de participanti deoparte, nu toti propietari suntem deacord sa amvelopam blocul. Azi ascultand sedinta de la Primarie am aflat cu stupoare ca am fost inclusi in program. Nu inteleg de ce sunt obligata sa particip la o lucrare care implica pe langa costuri si in imprumut pe numele meu? OUG 69/2010 privind reabilitarea termica Art. 13 (3) Beneficiarul va garanta prin angajament asumat de catre proprietarii locuintelor unifamiliale sau ai celor din blocurile de locuinte, in calitate de fidejusori, pentru recuperarea sumelor neplatite de beneficiar rezultate din executarea garantiilor acordate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A. - I.F.N. in numele si in contul statului.
(4) Asupra imobilelor incluse in programul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta se noteaza in partea a III-a a cartii funciare a imobilelor existenta contractului de imprumut si a conventiei de fidejusiune.
(5) La transmiterea dreptului de proprietate, dobanditorul se subroga in drepturile si obligatiile proprietarului fidejusor.
(6) In cazul in care se achita contravaloarea imprumutului, notarea prevazuta la alin. (4) se radiaza in conditiile legii.
(7) In cazul in care beneficiarul este o asociatie de proprietari, proprietarii din blocul de locuinte sunt obligati sa plateasca sumele neplatite de beneficiar rezultate din executarea garantiilor acordate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A. - I.F.N. in numele si in contul statului, in limita cotei-parti ce le revine din valoarea creditului, proportional cu cota-parte indiviza detinuta de fiecare proprietar din proprietatea comuna.
Iar peste cativa ani amenzi de la pompieri.


-ELLA- a scris:

Buna seara!
Banii se pot da prin mandat postal cu confirmare de primire, prin banca sau la notar. Important este sa aveti dovada platii. Se va mentiona la detalii dosarul si hotararea judecatoreasca privind obligatia de plata. Daca se va face executare, in timpul executarii, banii se vor vira la executor.

Complet: C4C
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea formulată de LOVAS ESTERA-IULIANA şi LOVAS VASILE-ROMICĂ, în contradictoriu cu pârâtele ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI TIMIŞOARA STR. DELIBLATA NR.21, NOVACONI CORINA, şi SILLMANN DORINA.Obligă pârâta ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI TIMIŞOARA STR. DELIBLATA NR.21 la emiterea acordului pentru deconectarea apartamentului numărul 4 situat în Timişoara, str. Deliblata, nr. 21, bloc T1, parter, de la sistemul centralizat şi realizarea unui sistem individual de încălzire, în condiţiile art. 30 alin. 1 lit. a din Legea 325/2006, în termen de 10 zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, iar în caz contrar prezenta hotărâre va ţine loc de acord al pârâtei. Dispune obligarea pârâtelor NOVACONI CORINA şi SILLMANN DORINA la emiterea acordului pentru deconectarea apartamentului numărul 4 situat în Timişoara, str. Deliblata, nr. 21, bloc T1, parter, de la sistemul centralizat şi realizarea unui sistem individual de încălzire, în termen de 10 zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, iar în caz contrar prezenta hotărâre va ţine loc de acord al pârâtelor. Reduce cuantumul onorariului de avocat de la 2.000 lei la 1.400 lei şi obligă pârâtele în solidar la plata către reclamanţi a sumei de 1.420 lei cu titlu de cheltuieli de judecata ocazionate de purtarea prezentului proces. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apelul se va depune la Judecătoria Timişoara. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 05.04.2017.
Document: Hotarâre 4359/2017 05.04.2017
Respinge apelurile ca nefondate. Obligă apelantele în solidar la plata către intimata Lovas Estera Iuliana a sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 03.10.2017.
Imi puteti spune cat trebuie sa dau ca nu imi este clar?



DAN POPESCU a scris:

Depinde cum va intelegeti cu reclamantul si cu executorul judecatoresc.

Sentinta am vazut-o ieri pe internet nu am primit inca nimic acasa, nu am mai trecut prin nici un proces asa ca nu stiu cum se procedeaza. Bani ii dau vecinului direct sau avocatului? Vecinul are apartamentul inchiriat nu ne intalnim.
Un vecin care s-a debransat m-a dat in judecata ca nu ii dau acordul pentru debransare, asta dupa ce si-a pus central. A castigat si la fond si la apel. judecatorul a hotarat "obligă pârâtele în solidar la plata către reclamanţi a sumei de 1.420 lei" . La apel suma este de 1000 lei. Cat trebuie sa ii platesc vecinului meu? Avand o situatie materiala mai dificila am 2 copii si numai sotul meu aduce un salar in casa, nu imi pot permite sa ii dau toti bani o data, pot sa ii platesc in rate?