avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Activitate manuela80

Activitate manuela80

Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Se pare ca nu prea mai este activitatea de altadata pe acest forum....Anul trecut parca erau mai multi utilizatori. Sa fie de vina noile coduri, se da sau nu se da dupa Ncpc? Apropo, voi dupa ce va pregatiti? Dupa noul sau vechiul cod de procedura civila? In ceea ce ma priveste, imi este greu sa gasesc motivatia pentru a invata cand ma gandesc ca daca nu intru la toamna, am pierdut timpul de pomana cu legislatia veche, pentru ca daca se va mai da examen in 2013, vor fi f multe modificari, la toate materiile de examen.
Va fi o vara grea pentru toata lumea!
Va cred ca sunteti suparati, dar nu cred ca trebuie sa va manifestati atat de dur si sa interpretati ceea ce am scris intr-un asemenea mod. Eu am vrut sa spun ca acum, imi dau seama ca daca atunci, in noiembrie 2010 as fi invatat mai mult, adica cel putin 3 luni, as fi intrat, nu acum..... ci atunci. Nu sunt genul care sa stea pe margine si sa se creada desteapta de acasa.
Ceva ceva mai stiu si eu din materie, daca am luat nota aia in 2010, asa ca nu sunt chiar venita cu pluta si nu discut in necunostinta de cauza. Imi pare rau daca am pus sare pe rana, dar am scris intr-o mare viteza, si poate nu am explicat foarte bine ceea ce am vrut sa spun. Stiu ca acest examen este foarte greu, ca este nevoie de f multa munca si sacrificii, iar cand m-am referit la termenul de 3 luni, m-am referit strict la situatia mea, la faptul ca eu nu am efectiv mai mult timp pentru studiu, pentru ca mai am si alte obligatii fata de serviciu si familie, obligatii pe care nu am cum sa le pasez altcuiva, oricat de mult mi-as dori. Nu am vrut sa subliniez ca sunt eu cine stie ce desteapta, care vine acum si se lauda pe aici ca ea invata intr-un timp foarte scurt, ceea ce altii invata intr-un an. Mi-ar placea si mie sa am la dispozitie vreo 6 luni, in care sa pot invata linistita, zi si noapte, dar daca nu se poate, nu se poate.....Pentru mine cititul pe fuga, cate doua trei ore pe zi, dupa serviciu, moarta de obosita si foarte stresata, nu ma ajuta cu nimic, din contra ma ametesc mai rau. Citesc un capitol, si pana ziua urmatoare deja uit, si trebuie sa-l repet din nou, pentru ca apoi sa trec mai departe. Nu dau randament decat atunci cand citesc continuu si cand ma conectez intru- totul la materie. Acesta este stilul meu. Eu am vrut doar sa impartasesc celor de pe acest forum modul cum am invatat eu si pe ce am pus accent in puţinul timp pe care l-am avut la dispozitie. M-am gandit ca mai sunt multi in situatia de a nu avea timp pentru invatat, si am crezut ca experienta mea impartasita aici, ar putea ajuta pe cineva.
Nu am participat de data aceasta, pentru ca mi s-a parut inutil sa mai fac un efort atat de mare intr-o luna si jumatate, avand in vedere nr f mic de locuri si faptul ca nu mai citisem nimic din noiembrie 2010. M-am referit strict la situatia mea!

Buna tuturor, si felicitari pentru ca ati avut curajul sa participati la examen, avand in vedere concurenta....Eu, de data asta nu m-am mai inscris, pentru ca mi s-a parut de-a dreptul imposibil sa cred ca pot lua. In noiembrie 2010 am reusit sa fac de 6,80 dupa o luna si jumatate de invatat cam 10 ore/zi. Mai participasem o singura data inainte de aceasta nota, si am facut de 5,95. Si anterior am invatat tot o luna o luna si jumatate in acelasi ritm. Natura serviciului nu-mi permite sa invat in restul anului, mi-am luat doar concediu de odihna+ concediu fara plata in momentul cand se anuntau examenele.
Sunt sigura acum, ca daca as fi citit cam trei luni in ritmul asta as intrat. Examenul este f greu, dar daca stii sa inveti si sa intelegi ce vor de la tine, reusesti. Eu am invatat f bine codurile, am citit codurile adnotate asa mai pe sarite, Ril-urile le-am stiut f bine, am citit jurisprudenta Iccj, si am invatat f bine organizarea judiciara, Cedo nu am citit deloc hotararile ci doar Conventia f bine. La civil nu am invatat decat Actul juridic, realele, succesiunile si trei contracte. Restul grilelor la civil, le-am facut( pe cele pe care am reusit sa le fac) din practica, incercand sa gandesc logic. Nu am mai revenit asupra intrebarilor decat o singura data, cand am si comis greseala fatala, schimband o grila- speta, pe care intial o luasem bine. As fi avut in noiembrie 2010 7,05 - procurori. Dar asta este viata, mi-am revenit f greu.... Sper sa pot sa o iau de la capat. Nu mai incercati sa cautati metode de invatat. Fiecare are stilul lui, iar toti cei care participa la acest examen au vechime in domeniu, si au trecut prin multe examene in viata lor,asa ca trebuie sa va gasiti propria voastra metoda.
Bafta tuturor!
Va urmaresc de ceva vreme, si admir perseverenta cu care invatati. Eu am participat si anul trecut in noiembrie la acest examen si am obtinul nota ,6,80 la procurori. Anul acesta nu stiu daca sa mai particip sau nu, avand in vedere ca nu am citit decat 3 saptamani in concediul din vara la penal general, special si procedura penala. Restul materiilor nu le-am mai deschis din toamna trecuta. In 2010 in primavara am luat nota 5,70 iar in toamna 6,80. Procentul a fost destul de bun, zic eu, pentru vremea aceea, dar in conditiile actuale la doar cele 20 de locuri, sansele sunt f mici, chiar daca as mai avansa sa zicem spre un 7,50. Sa nu uitam ca mai merg si la serviciu si ca nu as putea sa-mi iau decat aprox 3 sapt de concediu. Voi ce ziceti, cam de cat timp invatati si cate ore pe zi?