avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1855 soluții astăzi
Forum Activitate BogdanCiociltea

Activitate BogdanCiociltea

Buna ziua,

Am si eu o mica intrebare la Dumneavoastra. Lucrez la o firma din Germania, iar aceasta firma doreste o extindere in Romania si mi s-a propus, sa ma intorc in Romania ( lucrez aici de aproape 8 luni ) dupa un an de zile, pentru a face parte din noua echipa !
Ca sa fac o mica paranteza, eu in trecut, cu angajatorii si birocratia din Romania am avut mari neplaceri.
Intorcandu-ma in Romania, am auzit de acest Formular E 101. Dar din cate am citit pe internet acest formular este pentru persoanele care sunt delegate DIN Romania in tari din Uniunea European prin care, citez: " se dovedeşte caracterul de asigurat al persoanei detaşate, astfel încît, o persoană să nu fie supusă în acelaşi timp ambelor legislaţii de securitate socială sau, să nu-i fie aplicată niciuna dintre cele două legislaţii" . Nu stiu daca este valabil si invers...

Intrebarea mea este daca pentru mine este necesar acest formular sau nu ?! :sorry:
Incerc pe viitor sa fiu preventiv si sa evit sa ma lovesc de birocratia si hârţogăraia din Romania, făcându-le din timp. Daca imi este necesar un astfel de formular,ce ma sfatuiti sa fac ? Ce acte imi trebuie am citit pe internet, dar cum le implementez invers, sau nu trebuie !? Poate aici in Germania, lucrurile merg altfel, problema este ca nici nu pot sa aflu.

Astept un raspuns :) . Multumesc anticipat!