avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Activitate radu_irimia

Activitate radu_irimia

Agentul la care am avut acest caz mi-a spus ca nu i se poate deschide dosar penal pentru ca nu am mai mult de 10 zile de ingrijiri medicale.Au trecut vreo 4 luni de la accident,timp in care mi s-a spus tot de agent sa astept decizia lor,fara sa fac nimic.Acum se mai poate face aceasta plangere? Inca nu mi-a venit nimic oficial acasa,de la cei care intrumenteaza cazul.
Buna ziua,

In timpul liber imi place sa merg cu bicicleta,pe distante relativ mari 30-50 km,deci nu sunt un incepator.

Intr-una din plimbari,intr-un sens giratoriu am fost acrosat de un autoturism,al carui sofer a oprit,m-a intrebat daca sunt ok,dupa care a plecat.Eu am sunat la 112,apoi m-am deplasat la spital pt ca eram destul de ranit,cu multiple traumatisme,lucru constat si la urgentza.Am fost apoi la politie sa anuntz accidentul,am aflat ca soferul fusese chiar inaintea mea (accidentul s-a intamplat pe la 7 seara,eu am ajuns pe la 12.30 noaptea,el ajunsese pe la 11.30).Declaratiile noastre corespundeau,nu au fost lucruri diferite sustinute de mine sau de el.Mergand la IML,acestia mi-au dat 7-8 zile de ingrijiri medicale,desi 2 sapt de abia am mers sau ma dadeam nos din pat.

Dupa aproape 4 luni de la eveniment,vazand ca nu primesc nicio veste de la politia rutiera,m-am dus acolo,unde agentul insarcinat cu acest caz mi-a spus ca datorita celor 7-8 zile de ingrijiri medicale conducatorului auto nu i se va intocmi dosar penal dar ca va primi o amenda pentru nerespectarea distantei regulamentare.Vreau sa specific ca politia nu s-a deplasat la fata locului la momentul producerii accidentului si nici la spital.

As dori o parere avizata despre solutionarea de catre politie a acestui caz, precum si sugestii a ceea ce as putea face eu mai departe pe partea civila (ce sanse am).Nu mi se pare deloc corect ca in urma acestui eveniment in care au fost daune orporale soferul sa plateasca doar o amenda modica de 200 ron,probabil (50% in 48 de ore).

Va multumesc anticipat,
Radu