avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate iassmyna

Activitate iassmyna

mirela741 a scris:

Fiul sotului predecedat nu are niciun drept, nefiind adoptat. Testamentul l ati facut autentic?
Daca da, deschideti succesiunea la notarul de pe raza judecatoriei unde defuncta a avut ultimul domiciliu. Verisoara nu este rezervatara si greu va putea ataca un testament autentic.

Va multumesc mult de tot pt raspuns.
Mi-ati luat o pietroaie de pe suflet ! :)
Si, da ! Testamentul este facut la notar, cu martori !
Multumiri inca o data !
Am revenit !
Ca si act am facut testament. In octombrie ! Batrana a murit Duminica ce tocmai a trecut ( Dumnezeu s-o ierte ! ). De intretinut am intretinut-o... Bani, cumparaturi, medicamente, intretinere, lumina, telefon, curatenie generala o singura data... in rest nu a dorit ( din pacate... pt. ca detinea 6 birmaneze :( )... Dupa cum am spus era fff dificila... capoasa ! De inmormantat, am inmormantat-o...
Bun ! Ce doresc sa aflu : cum am spus, ea nu are rude de gr 1. Are doua verisoare... Una care accepta situatia, alta care nu ! Cea care nu accepta ar putea avea vreun castig ? Si inca o intrebare : casa a fost luata in rate... incepand cu anul 1970. Rate platite timp de 25 de ani. Titlul de proprietate si toate actele sunt pe numele ei de fata. Dar in acesti 25 de ani de rate ea s-a casatorit ! Deci se presupune ca sotul a ajutat-o si el la plata ratelor. Batranul a murit cu cca 1 an jumatate inaintea ei. Si intrebarea : Fiul batranului ( doar al lui si neadoptat de ea; plecat in Canada, de care nimeni nu mai stie nimic ) are vreun drept ?
Sper ca ati inteles ceva din ce am scris... Sunt tulburata si mi-am gasit cu greu cuvintele !
Multumesc anticipat !
mirela741 a scris:

Incheiati un contract de intretinere cu batrana. In schimbul intretinerii - hrana, haine, asistenta medicala, medicamente, chletuieli de inmormantare- dvs veti obtine proprietatea apartamentului. Puteti sa l faceti cu abitatie viagera pentru doamna in varsta, abitatie care se va radia din CF la decesul batranei. Costurile sunt cam aceleasi ca la vanzare. Contractul de intretinere nu poate fi rezolvit de batrana decat in cazul in care dvs nu va respectati obligatiile de intretinere.
Orice act de instrainare intre vii ar avea cam aceleasi costuri (vanzare, donatie, renta viagera, intretinere). La contractul d eintretinere doamna tb sa fie asistata de reprezentatul autoritatii tutelare confor Lg 17/2000, ceea ce da un plus de siguranta atat doamnei cat si dvs. Testamentul este o varianta mai putin costisitoare insa mai usor de atacat de rudele care au vocatie succesorala.

Va multumesc si dvs pt sfaturi si detalii.
Vedem maine ce costuri sunt si hotaram intre cele ce ni le-ati sugerat !
Va multumim tuturor pt sugestii, sfaturi si amabilitate !

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Notarul o sa va spuna intrucat difera de la caz la caz.
Cam au nevoie de bani in aceasta perioada.
Cat priveste actul sunt N variante...si depinde de N elemente...

Daca nu va este foarte greu... Ne-ar fi de mare-mare ajutor macar cateva variante.
Multumesc si dumneavoastra de amabilitatea de care ati dat dovada raspunzandu-ne !
Multumesc de raspunsul prompt si bine-nteles de sfat !
O intrebare as mai avea ( desi imi este frica de raspuns ) : cam cat ne-ar costa ?
Multumesc inca o data !
Buna ziua,
Imi cer scuze ca cer o solutie in timp record ( de azi pe maine mai precis ) dar timpul ma preseaza.
Vreau sa stiu ce contract este cel mai potrivit in ceea ce priveste un apartament ce urmeaza sa-l primesc de la o batranica ce nu imi este ruda. Batrana este vaduva, apartamentul este al ei, nefiind casatorita cand l-a cumparat. Ea nu a avut copii si nici frati/surori. Are in schimb verisori, nepoti de grad indepartat, etc. Sotul dansei ( care e decedat ) are un baiat din alta casatorie, baiat ce nu este in tara si care nu cred ca stie nici macar ca i-a decedat tatal ( acum un an ). De batrana am eu grija impreuna cu sotul meu. Este o batranica dificila, impulsiva dar hotarata. Si azi ne-a anuntat ca ea vrea maine sa mergem la notar ca nu mai vrea sa astepte... Si sa treaca apartamentul ( cu 4 camere... daca are vreo relevanta ) pe numele nostru. De bani ( multi ) nu dispunem pt. a face vanzare-cumparare si nu stim ce sa facem, ce sa alegem, cum s-o scoatem la capat ! Nici nu vrem sa amanam momentul dar nici sa luam decizii pripite.
In speranta ca cineva se va indura de doi visatori si ne va da solutia salvatoare...
Va multumim !