avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Activitate CosminPopa29

Activitate CosminPopa29

Voi merge sa depun o contestatie,oricum,au prea multe erori,politistul care a dat ordin de ridicare mi-a pus o chestie sub stergator prin care afirma ca nu am avut vigneta de parcare,cei de la ridicari mi-au dat o fisa in care scrie ca masina a fost parcata neregulamentar.
Astazi,in jurul orelor 15,aflandu-ma in tranzit in localitatea X,am decis sa trec un sfert de ora pe la un bun prieten.Am parcat masina regulamentar in fata blocului si am urcat.Cand am coborat sa-mi iau masina sa-mi continuu drumul,am observat ca aceasta lipseste.Speriat,am sunat la 112 sa declar disparitia si mi-au dat un nr de tel de la Politia Locala sa ma interesez daca nu cumva a fost ridicata.Avea dreptate,cei de acolo m-au informat ca masina a fost ridicata in baza a nu stiu ce articol,o lege data de Consiliul Local,prin care se prevede o taxa de parcare pentru localitatea respectiva.Mentionez ca am domiciliul in alt judet,nu aveam cum sa stiu de existenta acestei vignete.Am fost la Politia Locala(degeaba),cei de acolo nici macar nu stiau de unde se procura aceste vignete,mi-au spus ca a existat o reclamatie telefonica,cum ca in fata blocului ar exista o masina fara vigneta de parcare(tipic noua,romanilor).Si asa am fost nevoit sa platesc o suma destul de mare(cam jumatate din salariul mediu) pentru a-mi ridica masina,luata practic ilegal.M-am interesat mai mult,am inteles ca exista o astfel de taxa introdusa in impozitul celor care au domiciliul acolo,iar cei care sunt in tranzit trebuie sa o procure de undeva de la Fisc sau de la chioscurile de ziare.Fiind week-end,nimic nu era deschis.La intrare in localitate nu este nimic care sa te anunte sau ceva de unde trebuie sa o procuri.Trebuie sa-ti dai singur seama ca acolo exista taxa de parcare,sa cauti un chiosc de ziare,sa cobori din masina lasand-o sa mearga singura(ca nu ai voie sa opresti)si sa fugi sa procuri acea vigneta,care costa undeva la 1 leu din cate am inteles,apoi sa alergi dupa masina in speranta ca o mai prinzi din urma,apoi sa opresti si sa lipesti chestia aia in parbriz.Intrebarea mea este:Este Legal ce au facut cei de la Politia Locala?