avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Activitate m_adrian

Activitate m_adrian

Răspuns la discuția Bullying la școală
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domnule Popa ,aveti mare dreptate insa pe noi ca parinti cine sa ne educe .Tara e mare si avem educatia fiecare pe care o avem .Tocmai de aceea insist ca dascalii nostrii sa fie nu numai specializati la materiile ce le predau dar si buni pedagogi si mai ales buni educatori.Datorita lor copii se vor putea intoarce acasa cu alte valori educationale si sigur vor transmite si parintilor ce le-a scapat pana acum ,dar mai ales rupand lantul slabiciunilor ,vor avea ei mai multa grija de educatia copiilor lor .Cat priveste media si internetul ,situatiia e complet scapata de sub control .Incredibil ,ieri la AFI Palace la etaj unde sunt mai multe televizoare cu jocuri de tip X-Box ,am vazut cum unii se jucau un joc ,in vazul tuturor, cum o fata era aruncata pe plaja si altii o loveau ca tot feluri de obiecte .Daca zici ceva lumea zice jos cenzura Chiar asa ?Pai normal ca se duce a doua zi copilul la scoala si acolo face ce a invatat in joc .Si nu acasa unde ai grija cu parole ci intr-un spatiu public de mare interes.
Răspuns la discuția Bullying la școală
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
In primul rand doresc sa ma prezint ca un parinte ce am trait si eu aceste experiente triste relatate mai sus ,doar ca in perioada liceala a copiilor mei .
Va rog sa-mi permiteti sa va sugerez cateva idei privind educatia in scoli .Copii nu sunt robotele programabile de catre parinti sau profesori. In primul rand se cer "cei sapte ani de acasa". Daca cumva am sarit peste asta atunci rolul educatiei din scoala este crucial.Pentru acest lucru toti parintii sunt obligati sa se constituie in forme organizate si periodic sa ceara unitatii scolare informari si socoteala pentru a ceea ce se intampla in grupul scolar unde sunt educati (atentie nu invatati)copii lor .Comitetul de parinti analizeaza cazurile de abateri grave si poate cere pana excluderea unor elemente ce aduc grav atingere sanatatii fizice sau morale la copii .Aceste lucruri nu se reglementeaza de LEGE .E dee natura bunului simt .Scoala prin Director si diriginti are obligatia de a observa si canaliza prin diverse metode (nu pedepse )energia acestor copii ce le sunt date in grija (nu doar trimise ca oile la soala ) .Pentru asta este esential ca sa existe o multitudine de activitati scolare si extrascolare prin care si copii cei mai rai sunt cooptati si sigur se va gasi ceva in care se vor remarca si chiar excela , creind sentimente de respect de sine si implicit respectul fata de colegi.Foarte mult sport mai ales pentru baieti ,dar nu pentru toata lumea ,numai pentru cei ce simt nevoia ,poate unii vor cercuri de pictura sau de dans sau cantec ,activitati de electronica ,it ,excursii ,etc. Da, organizate de scoala impreuna cu colectivul de parinti. Copii trebuie sa creasca fericiti sa simta nevoia de educatie, de autodepasire concurentiala , nu de cea impusa ,constransa .Trebuie sa existe o multitudine de metode de recompense ,stimulatoare (asa procedeaza producatorii de jocurilor de calculator care inrobesc copiii nostrii , prin stimulare competitionala , cu recompensele -ce de drept sunt acordate destul de usor , insa sistemul functioneaza deci trebuie sa se tina cont de ea ). Acasa este alta treaba ,fiecare copil isi dezvolta vocatia pe linie personala astfel ca in societate sa ocupe un loc de onoare si sa poata intemeia o familie pe baza unui venit financiar corespunzator.Nu poti educa un copil acasa sa imparta rezultatele unei inventii cu colegii lui ,dar nu poti educa nici la scoala un copil sa fie egoist si sa nu ajute colegii ,sa nu imparta cunostintele sau sa nu dea ajutor celor slabi. Sunt lucruri complet diferite. Prin natura umana dupa varsta de 10ani ,copii incep prin diferite forme sa incerce sa se afirme .Sunt baieti care cred ca forta bruta aduce respect . Asa e daca este canalizat intr-o competitie sportiva .Doar atunci.Asta trebuie sa stie un copil . In cadrul violentei apare un fenomen de violenta morala ,ne canalizabila usor si foarte periculoasa prin care anumite fete care se simt amenintate de inteligenta ori de frumusetea altor fete, "pentru a scapa de concurenta" si de a capta atentia unor baieti, le stigmatizeaza pe acestia si chiar ii istiga pe baieti la violenta. Foarte multi dintre parinti habar nu au cum fetele lor sufera zilnic la scoala din aceste motive .Defapt nici parintii baietilor nu afla de incidente decat dupa ce se trezesc acasa cu copii lor avand vanatai suspecte si din pacate cand e vorba de umilire aceste vanatai sufletesti nu sunt vizibile .Nici copii destepti nu au voie sa faca bravura in public pe seama altor copii mai slab pregatiti sau incapabili de a intelege un lucru, incercand sa-i umileasca .Insa poate sa faca acest lucru prin rezultate in competitii ,cocursuri -mate,fizica,romana .Profesorii trebuie sa laude fiecare rezultat ,insa in masura in care ceilalati copii vor percepe ca cei care au aceste rezultate fac parte din colectivul lor ,rezultatele se datoareaza unei munci mai asidue ,unei mai mari atentii si ca oricand si ei vor putea ajunge si chiar depasii acele rezultate ,daca doresc cu adevarat sa faca acest lucru. Nu impus. Problema de vointa este alta problema ,tine si de caracter ,se formeaza cu greu si in timp ,daca nu ti-au dat parintii un ADN corespunzator. Copii trebuie sa se constituie in grupuri ,sa-si cunoasca limitele sa accepe conducatorii de grupuri ,sa aiba liderii lor .Asa a fost intotdeauna .Este ceva natural si din pacate anumite lucruri ne sunt impuse de natura mama .Astfel vor intelege cand vor fi mari si organizarea societatii in care traiesc ,vor respecta si vor contribui activ la desemnarea administratiilor locale si centrale si oriunde in orice tara de pe pamant vor avea de respectat alti si alti lideri. Asa functioneaza lumea .
Noi ca parinti trebuie sa fim uniti si daca acest lucru nu exista atunci in ultima instanta trebuie neaparata sa schimbam mediul copilului,fugim cu el din scoala in scoala ,din oras in oras s.a.m.d pana gasim un colectiv responsabil .Eu consider ca nu exista caz in care un copil sa nu poata sa ajunga asa cum adevarat un parinte isi doreste !!! Bineinteles in asentimentul copilului .
Am auzit pe strada o discutie intre un parinte si un copil : "Ce ti-a facut ? Pai da-i una in gura ,daca se mai ia de tine ! Asa te-am invatat eu ?"
A fost vreodata intrebat un copil de ce a procedat asa ? De unde a invatat sa faca un anumit lucru, gest, sau sa spuna acele vorbe ? Ce l-a determinat ? Ce a gandit in momentul actiunii? Cand se va ajunge vreodata ca acel copii sa raspunda parintilor inapoi :tata nu e bine asa ,uite ce am fost invatat la scoala sa fac in asemenea situatii .
Marea problema e cum suntem noi ? Noi suntem doar parinti,asa cum suntem buni-rai, prosti-destepti, educati-needucati si traim si facem totul pentru copii nostrii fara sa ni se dea diplome .Dascalii copiilor nostrii cum sunt ? E suficient ca au diplome ce le da dreptul sa profeseze ? Cine si cum se educa dascalii care ne educa copii ? Rolul lor este mult mai important decat acumularea de cunostinte si anume sa faca copii nostrii sa gandesca :sa analizeze ,sa discearna,sa proceseze informatiile si educatia primita si mai apoi sa revina in sanul familiei si sa aduca cu ei valori pe care nu le-au putut gasi acasa .
Stiati ca inainte de 1989 ,educatia baietilor era desavarsita in unitati militare de catre cadre militare care erau educati in academii specializate .Un ofiter era un om educat ,manierat ,disciplinat cu o cultura vasta.Era o onoare pentru o fata sa sa fie curtata de un ofiter. Nu este vorba de militarie ,de comunism sau capitalism ci de a fi om ,de afi bun coleg,de a avea respect,disciplina si vointa.Multumesc ca am facut parte din aceea generatie si am putut transmite mai departe copiilor mei valori cu care ma mandresc .
Am trecut si eu prin asemenea situatii cu copii mei si am facut ceea ce va sfatuiesc. Am incercat sa gasesc si sa veghezi asupra mediului pe care-l meritau , pentru care au fost educati 7 ani acasa .
Sa-mi fie cu iertare ,m-a cam luat valul ,,dar sunt bunic si am avut nevoie de o recapitulare a unor valori .Nu critic sistemul, ci ne critic pe noi care stam pasivi si acceptam sa se intample ceea ce se intampla .
"Somnul ratiunii naste monstrii" -Goya
Consider ca a fost o discutie interesanta ,mai mult sau mai putin juridica ,si ,chiar daca a fost presarata de teorii ale conspiratiei , a fost urmarita de peste 7000 mii de oameni Multumesc de participare.
Domnule Georgescu ,fiti putin serios :legile capitaliste =legile naturii?.? Sa intelegem ca in sfarsit capitalimul este societatea perfecta ,ultima la care aspira orice muritor? Stiti nu toata lumea impartaseste valorile capitaliste actuale .Nu zic ca nu e viabil dar are foarte multe parti putrede .
Nu poti importa unui popor peste noapte un sistem social necunoscut ,ca il transformi in victima .Nu suntem in vestul salbatic ,ca fiecare individ cu o idee smechera sa profite de populatia batrana ,crescuta in comunism.Poate peste o generatie ,dar pana atunci ,sa acceptam si impunerea pretului la carnea de porc ,de catre guvern ,,ca urmare a unui dezastru ,-pesta porcina- ca o masura de necesitate ,nu sa lasam natura sa creeze asa zisii afaceristi care sa profite de necazul majoritatii.
Cât priveşte pesta porcină, cred că este doar o problemă de timp până se va extinde în toată Europa. Spania de pildă a rezolvat problema doar în momentul în care a interzis creşterea porcilor în gospodăriile individuale!

Cea mai mare absurditate ,auzi domnule sa interzica romanului sa creasca porc in gospodarie .HA HA HA Pai de ce domnule ,sa distrugem proprietatea privata sa creasaca bogatiile corporatistilor.Sa luam carne de la supermarket ,tare ca piatra si cu gust de Europa LOL .Mai bine crestem sobolani in curte si mancam hamburger de broaste .

Sigur e mentalitatea unui orasean ce nu a gustat niciodata carne de porc crescut la tara in gospodarie individuala Porcusor hranit cu dragoste cu porumb,si cartof romanesc.Nicio firma din lume nu va da asa un gust carni de porc ca la noi individul din gaspodarie .De asta vand particularii in targurile de mancare din Bucuresti carnita de porc in untura la 40lei/borcanul de 500gr .PENTRU GUST Domnule.

Adevarul este ca romanul sarac de la tara ,cu putinul pamant pe care-l cultiva reuseste sa creasca 2-3 porci din care vinde doi si unu il taie ,de craciun ,din care intretine o droaie de copii peste an .
Uite asa fenteaza supermarketurile ,unde lasa loc oraseanului la cumparaturi ,care in loc sa sustina taranul peste an si sa manace produse bune ,gustoase ,bio , sanatoase , speriat de stiri manipulatoare , imbogateste actionarii straini ai supermarketurilor.
A nu se intelege ca supermarketurile nu sunt o idee buna si foarte utila ,insa gospodaria individuala si traditiile romanesti sunt sfante .Cel putin inca .
Si sa se stie ca si subsemnatul este orasean.care consuma toate alimentele cu mai multi aditivi si mai putin gust din supermarketuri ,dar niciodata nu s-a gandit la moartea caprei vecinului din motive de "sanatate publica"

Rolul statului este sa oblige ca inspectorii sanitari sa verifice ferm daca sunt respectate normele de igiena in gospodarii ,asta da domnilor .Vrei porc ,asigura-i conditii ca altfel iti da amenda ,(atentie nu-ti impusca porcul si nu ti-l ia, dar amenda o sa faca sa nu mai simti gustul porcului de craciun.) .Nici cainele nu ai voie conform legii sa-l mai legi cu lant ca e tortura ,asa si porcul ,nu-l tine in mizerie si apeleaza la medicul veterinar pentru analize ,altfel poti sa-l mananci tu care l-ai crescut , dar daca-l vinzi ,intradevar atentezi la sanatatea publica. .

Teoria conspiratiei este utila pentru a face masele sa gandeasca ,nu sa fie manate ca oile .Si in plus teoriile mai tin loc si de belletristica ..In momentul cand o teorie se adevereste -vezi razboiul din Irak-atunci se face si un film artistic .Pana atunci ,ca in orice tara capitalista, se garanteaza dreptul cetateanului la libera exprimare ,chiar si paranoica ,cu mentiunea sa nu calci pe "cineva" pe batatura

tgeorgescu a scris:

Nu se iau masuri abuzive pentru a combate teorii paranoide ale conspiratiei.

De altfel in Romania e capitalism de multi ani, multumita mai ales lui Ion Iliescu. El ar fi fost singurul care ar fi putut opri instaurarea capitalismului in Romania -- dar pentru cat timp?

Domnule Popa Gheorghe, credeti ca sume de genul 373.000.000 Euro (o evaluare empirica)cat valoreaza porcii ce trebuiesc platiti de stat (pardon din munca noastra ) si asta la greutatea din momentul cand au fost sacrificati , nu isi gaseau un plasament mai bun ,de exemplu in cercetare medicala pentru prevenirea unor asemenea cazuri de infectii virale? Considerati ca asigurarea casei sau al masinii este mai importanta decat al porcului din ograda ? Considerati ca legal nu avem dreptul la o opinie contradictorie cu ministrul agriculturii? Considerti ca este corect ca sunt o multime de tineri care au intemeiat familii la oras ,si carora le-a crescut rata la imprumutul pentru casa ,din cauza cresterii indicelui ROBOR de nu mai au cu ce sa ia mancare ,si sunt obligati sa cotizeze la plata porcilor sacrificati ? OK asta e legea dar sa se dea si o ordonanta prin care anul acesta sa nu aiba voie sa creasca nimeni pretul la carnea de porc.,fata de anul trecut ,tocmai ca sa se elimine orice speculatie ca pesta porcina a fost intentionat provocata.Si sa nu guite nimeni sa respectam legea economiei de piata capitaliste la carnea de porc .
Aveti dreptate ,dar de ce sa speculam pe mancarea a milioane de oameni saraci ,care nu au alta mancare de Craciun decat un porc amarat crescut cu resturi de paine ? Usor cu capitalismul, deocamdata suntem in tranzit si tocmai pana cand cetatenii vor invata mecanismele capitalismului ,de exemplu sa-si asigure bunurile -inclusiv singura lor sursa de mancare -suntem obligati sa temperam usor capitalismul salbatic importat,peste noapte peste un popor crescut si invatat cu mila statului comunist .Trebuie sa cerem statului o vigilenta marita in ai apara pe cei ,se pare cei mai multi dintre cetateni ,sunt in asemenea situatii, concomitent cuacordari de finantari substantiale guvernamentale si acordari de facilitati deosebite in finantarea particulara pentru cercetari in domeniile medicale ca genetiva,imonologie ,viruso-bacteorologie ,domenii in care anumite tari exceleaza si se pare ca a caror importanta este mult peste dezvoltarea distrugerii pe baza nucleara .Tare ne e frica ca intr-o zi nu o bomba atomica ,un asteroid sau niste extraterestii ne vor extermina ci vreun virus ( fie ea biologic sau de soft) fabricat de inconstienta umana .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Super statistica : 143000 porci x 100 kg =14300000 kg x 120 ron/kg =1.716.000.000 ron adica o paguba nationala de 373.043.478 Euro adica 2.000.000 pensii a lui mamaia care a muncit ca asistenta medicala timp de 35 de ani.
intrebarea este : ce mai urmeaza dupa vaca nebuna, gripa aviara si acum pesta porcina ?! Pe langa miliardele de ou distruse .rsapunsul este simplu :O crestere a preturilor.
Am intrebat o vanzatoare din piata : mamaie ce facem anul acesta cu carnea de porc si mi-a zis nu e nicio problema ,avem destula insa o sa creasca pretul .Gospodaria doamnei nu a fost afectata de pesta porcina .Se pare ca necazul unora e bucuria altora .Parerea mea este ca daca statul despagubeste proprietarii ,ar trebui sa intervina si sa inghete pretul carnii de porc pentru acest an.Sa nu se faca specula.Este o contradictie a pietii libere dar cetateanul de rand ,mare mancator de porc de craciun ,trebuie protejat .
Ca utilizator al acestui portal juridic ,trebuie sa cer scuze ca subiectul a deviat putin de la aspectul sau juridic ,insa interesul celor peste 5000 de oameni interesati de subiect ,pare sa recomande si alte pareri in continuare .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptate,omul este foarte asemanator cu porcul.Vreti sa spuneti ca este EBOLA porceasca.Parca citeam pe net ,asa cum spuneti dumneavoastra ca exsta implicatii ale anor agentii guvernamentale care ar fi testat si raspandit EBOLA in Africa .Daca porcul african are imunitate ,de ce zic savantii nostri ca nu se poate obtine antidot ,cum ca acest virus nu produce anticorpi?Daca nu produce anticorpi ,cum au capatat imunitate porcii din africa? Asa si anumiti virusi gripali au mutatii anuale si poat decima populatia oricand,asa ca ce ar fi sa omoram si oamenii cu forma severa de gripa ?!