avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Activitate Alin_Bacau

Activitate Alin_Bacau

Da , este o asociatie de locatari. Cei de la primarie nu fac nimic , am fost la cei de la biroul care se ocupa cu ANL-urile si doamna de acolo a spus ca nu ii poate evacua fara o hotarare judecatoreasca ... Sincer nu vreau sa evacuam pe nimeni dar daca nu isi platesc datoriile si sufera din aceasta cauza tot blocul macar sa ii debransam .
Am reusit intre timp sa strangem o parte din bani si am facut o esalonare a datoriilor la EON si am primit gaz , familiile care aveau 1500 RON datorii au achitat astfel incat sa ajunga sub pragul de 1000 RON dar cea care avea 2000 nu s-a obosit sa faca nimic . Am dat drumul la caldura dar lor le-am inchis robinetul de la intrarea in casa (blocul are incalzire pe orizontala cu gigacalorimetre de caldura pe casa scarii) si i-am amenintat ca daca nu dau ceva bani la asociatie in decurs de o saptamana le taiem si apa calda (2 apometre in casa). Cu oprirea robinetului nu am fost singur ci cu seful de scara si inca 5-6 locatari de pe scara (foarte nemultmiti de situatia in care am ajuns) .

Datoriile locatarilor catre asociatie (17 scari) se ridica la 300.000 RON si nici nu stim de unde sa incepem si cum pentru recuperarea banilor de la rau platnici ,sunt unele scari debransate de muult de la EON-gaz care au fost trecute la sistemul centralizat de incalzire si datoriile la EON au ramas .

Ma aflu in aceasta situatie si eu , stau la un bloc ANL cu centrala de scara care produce caldura si apa calda . In bloc sunt 35 de familii care in acest moment sunt private de gaz metan (Eon a inchis robinetul si l-a sigilat) . Sunt 3 familii care au peste 1500 RON datorie la asociatie fiecare si cu inca 2 care se apropie de 1000 RON . Eu fac parte din comitetul executiv al asociatiei de locatari (asociatia este la blocuri ANL )
Am cateva intrebari daca ar vrea cineva sa imi rasunda .
1. Asociatia de locatari poate da in judecata restantierii ? Din ce am citit pe forum se pare ca nu dar vreau sa fiu sigur .
2. Daca blocul are gigacalorimetre la fiecare apartament pentru contoriazarea consumului si contoare de apa rece/calda in apartamente , se poate face debransarea de la utilitati a celor cu restante pentru a evita marirea datoriilor ? Mentionez ca A. Centrala este una foarte buna si consumul de gaz nu a depasit 5000 ron / luna la 35 de familii nici in iarna foarte grea deci restantierii nu au mai fost de multisor pe la asociatie sa isi plateasca datoriile B. Am facut un tabel nominal cu seful scarii cu toti locatarii precum ca sunt de acord cu debransarea de la caldura si apa calda a celor care depasesc 1000 RON sau 3 luni consecutive neplatite la asociatie care este semnat de majoritatea locatarilor 90%
3. Daca primaria "nu se baga " in problema cu toate ca in contract este specificat ca neplata datoriilor atrage evacuarea din apartament ce se poate face pentru ca sunt sigur ca situatia se va repeta ?

Eu am achitat 400 lei avans la asociatie dupa cum au facut si alti locatari cu diferite sume doar sa reusim sa dam drumul la caldura si apa calda pentru copii .