avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Activitate ana_stan22

Activitate ana_stan22

Am discutat si am ajuns la aceeasi concluzie. Omul care ingrijeste caii este subordonatul vecinului, dar ingrijitorul nu asculta oridinele stapanului. Si uite asa, cercul nebunilor.
Legal, ce variante am?
la o gradina de 1 hectar plasa costa cateva zeci de milioane. caii mai rod si copaceii mai mici, mai si distrug etc. cum ar fi sa va treziti langa sursa dvs de apa (fantana) cu o balega? v-ar face placere?
Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie neplacuta. Am cumparat de curand o casa la tara, veche, fara gard. Nu am posibilitatea financiara de a face in acest moment un gard. Problema este ca vecinul isi lasa caii (7) la mine in gradina si in curte si ma trezesc cu balega si cu urme de cai prin gradina si curte.

Care sunt drepturile mele ca proprietar, desi nu am inca gard?Ce as putea sa fac sa opresc acest lucru? Daca instalez un sistem de supraveghere ma ajuta in vreun fel ca am dovada clara ca acesti cai apartinand vecinului imi intra in mod regulat pe proprietate?

Am primit sugestia (consider eu prosteasca) de a retine cai sau de a le aplica diferite vatamari (la picioare, cap - adica partile sensibile ale cailor). Asta nu mi se pare o solutie, sincer! Suntem oameni, deci inzestrati cu ratiune, nu niste animale salbatice....

Orice sfat e binevenit!
Va multumesc!