Buna ziua, sper sa ma puteti ajuta cu ceva sfaturi. As dori sa deschid un magazin online cu tutun pentru rulat tigari. In caz ca nu stiti despre ce e vorba cu conceptul ''roll your own'' o sa incerc sa explic cat mai concis :
-au aparut pe piata diverse firme care vand tutun prelucrat vrac- ambalat in pungute de 40,150,200 gr, etc + masini de rulat, foite , filtre . Fumatorii comanda produsele respective si isi ruleaza singuri tigarile foarte usor si mult mai ieftin.
As dori sa stiu ce autorizatii imi trebuiesc, daca se platesc accize si care este nivelul lor pentru tutunul vrac ambalat.
Am 2 posibilitati :
1) Sa cumpar tutunul vrac din Romania si sa il pun sub ambalaj si brand propriu
2) Sa import tutun gata ambalat , timbrat si deja accizat in UE sub diverse branduri din Ungaria, Germania si apoi sa il vand si eu la randul meu. In aceasta ultima solutie problema ar fi din ce am inteles pe customs.ro ca nu se poate comercializa tutunul vrac deja accizat in alta tara UE.
Va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi si indrumari (ce autorizatii imi trebuiesc si de unde le pot lua; ce accize platesc si care este nivelul lor; unde se platesc accizele si la cat timp), sunt in totala necunostiinta de cauza cu privire la forma legala a acestei activitati dat fiind si ca este una relativ noua in Romania. Va multumesc anticipat!