Doamnelor si domnilor avocati nu am cuvinte sa va multumesc pentru toate mesajele si sfaturile dumneavoastra. Ideea este ca eu nu am vrut tot apartamentul, am vrut ca dupa succesiune sa se imparta in trei parti egale, dar ea nu este de acord pentru ca dreptul ei legal este de jumatate, dar nici nu vrea sa se implice in ingrijirea lor. Cand i-a dat afara din casa a spus ca nu are nevoie de nimic numai sa se scape de ei sa-i vada plecati din casa ei, intre timp se pare ca s-a razgandit si nici macar nu mai recunoaste ca i-a dat afara, spune ca eu am vrut sa ii iau la mine acasa. Nu mai recunoaste nici ca a sunat-o pe mama mea si i-a propus ca eu sa ma las de lucru si sa devin asistentul social al bunicului meu (handicap cu insotitor) pentru ca asa mi-ar merge si vechimea. Ma doare ca desi este in pensie la cerere mai merge si la lucru si imi spune ca nu poate sa aiba grija de ei. Nu era mai usor sa renunte ea la servici si sa aibe grija de ei pentru ca oricum avea un venit stabil (pensia ei ) plus pensiile buniciilor ? Dar una este sa mergi la birou si alta este sa ai grija de doi batrani bolnavi. Va multumesc inca o data pentru toate mesajele dumneavoastra si ma doare sufletul ca o fata se poate purta asa cu parintii care i-au dat viata.Sa nu uitam ca nu sunt niste obiecte stricate de care trebuie sa scapam, sunt niste fiinte vii care merita sa-si traiasca batranetea cu demnitate asa cum au trait cat au fost in deplinatatea facultatilor mintale.
Multumesc frumos pentru sfat.
O ultima intrebare, daca toti mostenitorii de drept ai apartamentului sunt de acord cu vanzarea acestuia, fiecare sa-si primeasca partea cuvenita de drept, aceasta se poate infaptui atat timp cat batranii sunt in viata?
Inca odata va multumesc pentru bunavointa dumneavoastra de a raspunde intrebarilor unor persoane staine!
Eu am ajuns sa am grija de bunicii mei dupa ce matusa mea i-a tinut 2luni de zile si apoi i-a dat afara pentru ca sunt bolnavi(amandoi au alzheimer si dementa mixta plus ca bunicul meu este si paralizat) si ea nu a vrut sa renunte la lucru. Mama mea(sora ei) nu poate sa ii ingrijeasca pentru ca si ea a suferit un atac cerebral acum 8 ani si a ramas cu urmari.Eu am renuntat la lucru sa am grija de ei,matusa mea vine o data pe luna sa ii viziteze si nu participa delc la cheltuielile apartamentului bunicilor care a rams gol. Ea vrea jumatate de apartament dupa succesiune , jumatate primeste mama mea care a avut grija de ei pana au cazut la pat si eu care am grija de ei cu ce ma aleg? Exista o solutie si pentru mine?