Va multumesc frumos pentru raspunsul dvs!
Am sa merg pe varianta cu memoriul la ministerul invatamantului.
Sa inteleg ca, in cazul in care nu as avea castig de cauza nici cu ei, nu prea am sanse nici cu angajarea unui avocat, eu neavand documente asuprea mea, care sa-mi ateste prezenta la examen
Nu chiar, nu am niciun document care sa ateste ca am sustinut examenul respectiv. Nu am primit vreo adeverinta de la facultate, pentru ca nu am solicitat la vremea respectiva. Dar banuiesc ca ar trebui sa existe o baza de date cu listele candidatilor,unde sunt si notele la examen.
Dar in comisia de examinare au fost prezenti, printre altii, profesorul coordonator si dna decan, cu care am avut deunazi intalnirea.
E mai complicat, in aceasta situatie, nu? daca nu am aceste documente de care ma intrebati?
Buna ziua,
va scriu in intentia de a gasi un raspuns problemei pe care o intampin.
Am terminat cursurile facultatii de limbi straine, specializarea Engleza-Neogreaca, din cadrul Universitatii Bucuresti in anul 2007. Din cauza unor probleme intampinate cu unul dintre profesorii de acolo, am mers sa dau licenta in Constanta, universitatea Ovidius, in cadrul facultatii de litere. Inainte de inscriere efectiva pentru sustinerea examenului de licenta la Constanta, m-am interesat de intreaga procedura ce trebuie urmata pentru o buna desfasurare a lucrurilor.
De mentionat ca Universitatea Ovidius nu a avut si nici nu are in prezent aceasta specializare pe care eu am urmat-o la Bucuresti. Cu toate acestea, ei m-au primit sa dau examenul la ei, spunandu-mi ca, din moment ce specializarea mea principala este limba engleza, nu conteaza care este materia secundara studiata si nu va fi o problema pentru mine sa sustin examenul la ei.
Am prezentat facultatii toate actele care mi-au fost solicitate, am platit tot ce era de platit (taxa de inscriere, de transfer in vederea sustinerii licentei la alta institutie)Am dat examenul de licenta in anul 2008. Din comoditate sau din prostie, nu am mers sa ridic diploma de licenta imediat.
Pentru ca am nevoie de diploma pentru un curs ce il urmez in momentul de fata, am mers sa solicit eliberarea diplomei. La care, doamnele de la secretariatul institutiei mi-au raspuns ca nu am dreptul la diploma de licenta, pentru ca in primul rand specializarea mea nu se regaseste in materiile de studiu din cadrul universitatii, drept pentru care nu au in baza a ce sa imi elibereze o diploma.
Am avut o intalnire si cu decanul facultatii, care mi-a imputat ca dosarul meu de solicitare este, citez, incomplet si are multe inconsecvente in actele prezente la dosar. Ca dumneaei nu a fost de acord ca eu sa sustin examenul in cadrul institutiei lor, pentru ca nu vede o cerere a mea, semnata in mod favorabil de dansa. Aceasta cerere exista la dosar, insa nu este, intr-adevar semnata de dumneaei, ci doar de profesorul coordonator. Eu nu aveam de unde sa stiu ca cererea mea de solicitare sustinere a examenului de licenta nu a fost aprobata, din moment ce eu am mers sa dau acest examen, am fost primita in sala de examen, am fost pe listele candidatilor admisi in vederea sustinerii examenului. Cum mi s-a permis accesul in sala, daca dosarul meu a fost incomplet, documentele sunt "inconsecvente"...?
Inainte de a ma primi efectiv sa dau examenul, dosarul meu nu trebuia verificat in mod amanuntit? mi se spune acum, dupa 3 ani, ca nu am dreptul la diploma de licenta?!Si ca, daca veneam pana in 2009, imi dadeau actul acela? sa inteleg ca acest document are termen de valabilitate, se autodistruge dupa o anumita perioada??
Acum insa, "feeling-ul" dnei decan este ca va trebui sa sustin examenul inca o data, la institutia la care am terminat cursurile.
Mentionez ca, in prezent, astept un raspuns oficial din parte facultatii. Se dezbate problema mea in senat si ma vor anunta intr-o saptamana.
Nelamuririle mele ar fi urmatoarele: daca "feeling-ul" dnei decan se adevereste, ce va trebui sa fac? Sa ma resemnez si sa dau examenul inca o data?Ar avea dreptate sa nu imi elibereze, pana la urma, acest act?Pot ataca in vreun fel aceasta eventuala decizie a lor- sa dau licenta pentru a-II-a oara? Cum este posibil asa ceva? Sa mi se spuna ca pot sustine un examen, sa mi se confirme ca totul este in regula si apoi sa mi se refuze eliberarea unui act de drept?
Nu pot da un examen de 100 de ori, din cauza neglijentei unor functionari, sau a scaparilor de a primi informatii complete si pertinente! Nu am intrat in mod abuziv in sala de examen, nu am pus pistolul la tampla profesorilor pentru a obtine o diploma de absolvire!