Am urmatoarea situatie. Am trait cu o femeie timp de mai multi ani, in prezent decedata. Am initiat o relatie de concubinaj cu aceasta pentru o perioada mai lunga de timp, ea era despartita in fapt de sotul ei dar fara a fi divortati.Am cu ea doi copii care, desi rezultati din relatia cu mine, au fost inregistrati la Primarie pe numele sotului acesteea din acea perioada deoarece nu erau divortati. Dupa divortul de sotul ei, ne-am casatorit si am mai avut doi copii care, firesc, poarta numele meu. Acum mama acestor copii a decedat iar eu vreau ca si cei doi copii rezultati in perioada concubinajului cu mine sa poarte tot numele meu pentru ca sunt ai mei. Primul sot de care a divortat nu stiu unde este, nici nu stiu daca mai traieste. Ce pot eu sa fac pentru a rezolva problema in sensul celor aratate mai sus ? Cu ce fel de actiune trebuie sa ma adresez instantei de judecata ? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Am urmatoarea speta. In 2001 mi-a fost scos la licitatie de catre o banca apartamentul cu care girasem imprumutul bancar unor prieteni. Acestia nu si-au achitat imprumutul astfel ca apartamentul meu a fost vindut de catre banca deoarece acestia nu aveau nimic ce putea fi executat silit. M-am inteles totusi cu debitorii din contractul cu banca si am stabilit sa-mi dea la acea data o suma necesara achizitionarii unei alte locuinte. Au fost de acord, mi-au dat 41 milioane de lei vechi si, diferenta de 19 milioane urma sa o primesc cand faceam la notar actele pentru locuinta ce urma sa o achizitionez. In acest sens am facut o chitanta de mana ca suma achitata reprezinta avans pentru procurare apartament iar la definitivarea actelor notariale urmeaza sa primesc diferenta de suma. Cand am cumparat casa a trebuit sa platesc mult mai mult decat suma convenita, m-au ajutat copiii mei care au cumparat o casa pe numele unuia dintre ei. Am fost aminat timp de mai multi ani cu plata diferentei de 19 milioane, am crezut tot timpul ca vor fi de buna credinta si vor face aceasta plata, fiind si rude. Nu au mai achitat niciodata diferenta respectiva. Ce pot eu face acum ? Sa cer diferenta cerind executarea acelei chitante de mina ma lovesc de prescriptie, cred. Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna ce fel de actiune trebuie sa fac pentru a recupera acei bani ? Multumesc anticipat pentru timpul acordat cererii mele!