avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Activitate raluca-e

Activitate raluca-e

Răspuns la discuția Vanzare proprietate
in cazul in care eu detin 3/4 dintr-un imobil, adica o vila cu Subsol+parter si etaj, plus o gradina, si cineva mosteneste 1/8 din toate astea, se calculeaza 1/8 din suprafata desfasurata a vilei plus gradina ?
Multumesc
Răspuns la discuția Vanzare proprietate
In cazul in care eu detin majoritatea, peste 50% din proprietate pot sa nu fiu de acord cu iesirea celeilalte parti din indiviziune?
Răspuns la discuția Vanzare proprietate
Dar daca din alta proprietate alta persoana detine 1/8 si eu restul de 7/8 , se aplica aceeasi regula? Poate sa vanda si bucatica asta de 1/8 , fara acordul meu? Poate sa ceara iesirea din indiviziune?
multumesc
Buna ziua, daca eu detin 3/4 dintr-un imobil, si o alta persoana detine restul de 1/4 , legal, persoana care detine 1/4 poate sa vanda partea ei? sau are dreptul doar daca detine cel putin 1/2 ? sau cu acordul meu, care detin mai mult decat ea?
Multumesc anticipat.
Buna ziua, daca am un prieten patron de firma, caruia vreau sa-i ofer un spatiu proprietate personala in care acesta sa isi desfasoare activitatea, sunt obligat sa ii intocmesc contract de inchierere sau pot merge la buna intelegere cu acesta? Exista riscul ca Fiscul sa il amendeze pentru lipsa unui contract de inchiriere?
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Mostenire unchi
In cazul in care nu exista testament, si apare si mostenitor din partea matusii decedate( care nu a cules mostenirea pentru ca a decedat) atunci cat la suta imi revine mie din apartamentul pe care l-a avut proprietate comuna cu sotu(unchiul meu din partea mamei) si cat la suta revine mie din sfertul pe care il avea unchiul din casa mostenita de la parintii lui( restul de 3/4 e pe numele meu ) ? Iau jumatate din aceste proprietati sau iau mai putin?
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Mostenire unchi
In cazul in care avem si o proprietate care a apartinut un sfert unchiului meu si restul pe numele meu, sfertul acela cui ramane , daca nu se gaseste testament si sunt rude de gradul unu?rudele matusii au dreptul la acest sfert de proprietate pe care unchiul din partea mamei l-a mostenit de la parintii lui ? Multumesc
Răspuns la discuția Mostenire unchi
In cazul in care, in final, sunt eu si statul mostenitori, negasind niciun mostenitor pe linie de sange, atunci eu cu cine vorbesc direct, daca vreau sa cumpar si partea aceasta mostenita de stat? Unde si cui ma adresez?
Răspuns la discuția Mostenire unchi
Deci daca matusa nu a trecut bunurile pe numele dansei, dupa moartea sotului, si in lipsa unui testament , bunurile pot trece in mod legal pe numele meu sau ce se va intampla cu acele bunuri?
Discuție Mostenire unchi
Unchiul meu din partea mamei a decedat , iar sotia dansului ( matusa mea) a decedat la interval de 2 saptamani. Unchiul si matusa nu au avut copii, iar matusa nu are frati, surori.Ei detinueau un apartament cu titlu de proprietate comun,pe numele lor. Eu fiind unicul nepot al unchiului meu , ruda de sange, ce anume mostenesc? Din moment ce unchiul meu a decedat primul, si in ipoteza in care a lasat prin testament toate bunurile sotiei lui, am dreptul de a mosteni dupa dansa?
In acest caz cine mosteneste bunurile matusii?


Va multumesc anticipat.