tin sa precizez ca in antecontract este stipulat si un pact comisoriu de gradul 4 , in aceasta situatie mai trebuie inaintata actiune de rezolutiune contract?
buna ziua , in ianuarie 2008 am contractat un apartament care era la stadiu de proiect printr-o promisiune bilaterala de vanzare cumparare , termenul de finalizare si predare (implicit incheierea contractului definitiv de vanzare cumparare) 31.12.2008 . bineinteles ca imobilul nu a fost gata la data respectiva 31.12.2008 , iar apartamentul mi-a fost predat la 15 mai 2009 , contractul de vanzare cumparare neputandu-se semna deoarece blocul de locuinte nici macar nu este intabulat in CF practic nu exista nici macar la aceasta data .
Precizez ca in antecontract este stipulat ca daca vanzatorii nu-si indeplinesc obligatiile pana la data de 31.12.2011 se obliga sa achite penalizari de 0,5 % pe luna din avansul achitat de noi (avans 13750 e ) iar daca din vina noastra nu mai dorim apartamentul pierdem 5000 e din avans .
As dori sa stiu daca pot intenta proces dezvoltatorului deoarece nu mai doresc cumpararea acestui apartament si daca am sansa de a-mi recupera banii chiar cu riscul de a pierde cei 5000 e (pana la predarea apartamentului 15 mai 2009 am achitat suma de 52500 e )